Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Schilderen

MK24 is er ook voor alle schildertechnieken. Expressief, ambachtelijk maar vooral ook leuk. Schilderen met olieverf, acryl, aquarel, gouache en tempera. Iets maken wat nog niet bestaat, iets dat uit je eigen handen voortkomt. Bij MK24 ontdek je niet alleen je eigen expressiemogelijkheden, je leert ook hoe je ze kunt ontwikkelen. Van absolute beginners tot ervaren schilders. Een gemeenschappelijk kenmerk is ons uitgangspunt dat de techniek wel belangrijk, maar geen doel op zich is. De techniek staat in dienst van wat je bewust of onbewust wilt uitdrukken: de ‘inhoud’.

op za-zo

On 14, dec 2017 | In | Door

Aquarelweekend

Een heel weekend aan de slag met de mooie techniek van de aquarel.

De cursus is geschikt voor de beginnende schilder als eerste kennismaking met deze prachtige techniek, maar ook voor de ervaren cursist die meer wil weten hoe deze techniek toe te passen is op je eigen werk en ideeën.

Aquarel is een transparante waterverf met veel kleurkracht. Je schildert van dunne tonen tot stevige kleurlagen. Bij het schilderen met aquarel is het altijd weer een avontuur om te zien hoe je verf opdroogt. En…hoe je dan weer verder kunt gaan.

Meer… >

On 07, dec 2015 | In | Door

Tekenen en schilderen in Artis

tekenenartis160x160Tekenen en schilderen in Artis Natura Magistra. Bij mooi weer tekenen en schilderen we buiten, als het regent zijn er warme binnenhokken en volières waar enorm veel te zien is. Deze cursus is in het voorjaar van 2018 weer beschikbaar.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een mail naar onze cursistenadministratie

Meer… >

On 23, jul 2015 | In | Door

Tekenen / schilderen op stevig formaat (100x 70 cm)

allenivIn de cursus Tekenen en Schilderen voor alle niveau’s geeft Babet Wentink veel maatwerk. Samen met de cursist(-en) bepaalt ze de opdrachten, stijl en materialen. De niveaus lopen door elkaar. Ben je starter, her-starter, vervolger of gevorderd: je bent welkom!
Leer meer te durven en verken je grenzen. Ontdek het terrein en de expressie in je werk. Of verdiep je thematiek.
Meer… >

On 22, jul 2015 | In | Door en

Tekenen en schilderen basis

tekenenschilderenbasisklHeb je nog geen of weinig ervaring met tekenen en schilderen, maar heb je zin om aan de slag te gaan met deze vorm van beeldende kunst? In de cursus Tekenen en schilderen basis maak je kennis met verschillende tekentechnieken en materialen als houtskool, contékrijt, kleurkrijt, potloden, rietpen en nog veel meer. Ook is er aandacht voor schildertechnieken die passen bij inkten, aquarel-, acryl- en olieverf.

Meer… >

On 22, jul 2015 | In | Door , en

Portret en model, tekenen en schilderen

portret en model

Portret: het verlangen een gelijkend portret te maken is bij veel cursisten groot. Er zijn echter meer zaken van belang, zoals compositie, kleurgebruik en keuze van materiaal. We gaan ook uitgebreid in op de verschillende manieren die je hebt om naar de waarneming te schilderen of tekenen. Wil je een dynamisch portret of een statisch portret dan zal de aanpak verschillen; losse lijnen en vlotte penseelstreken of juist niet.

Model: Materialen en technieken worden afwisselend gebruikt. Er wordt op anatomie gelet maar ook op het speciale van ieder model waardoor je richting “portret” gaat. En natuurlijk is het uitgangspunt altijd “kijken “. 
In vrijwel alle lessen zal een model aanwezig zijn. Korte en lange standen zullen worden afgewisseld. Meer… >

On 21, jul 2015 | In | Door

Gemengde technieken

Heb je zin om iets te maken op papier of op een doek, of ander materiaal, maar je weet niet waarmee je zult beginnen? Verlang je naar onbekende of nieuwe wegen waarin je je eigen beeldtaal kunt ontwikkelen? Hou je van tekenen,  schilderen, de grilligheid van inkt of wil je flink experimenteren met alles wat zich daarvoor leent op het platte vlak? Dan zou deze cursus precies kunnen zijn wat je zoekt.

Meer… >

On 15, jul 2015 | In | Door

Tekenen en schilderen voor gevorderden

tekenenvervolgDe cursus Tekenen en schilderen voor gevorderden is voor diegene die een basiscursus hebben gedaan en begrip hebben van de diverse materialen en beeldelementen. In de vervolgcursus wordt een verdieping gegeven  in de diverse materialen, maar komen ook opnieuw de beeldende begrippen aan bod, zoals tooncontrast en kleurgebruik. Samen met de cursisten bepalen we aan de hand van individuele vragen die er leven hoe het programma er uit gaat zien. Er wordt elke les gekeken naar voorbeelden uit de kunstgeschiedenis, zodat we daarvan kunnen leren en begrip krijgen voor veranderingen in de loop van de tijd. Iedereen wordt individueel begeleidt, waardoor er ruimte wordt gegeven aan je eigen ontwikkeling.
Meer… >

On 14, jul 2015 | In | Door

Vrije werkplaats: tekenen en schilderen, grafiek, keramiek en beeldhouwen

Iedere cursist van een teken- en schilder-, keramiek-, beeldhouw- of ets/lithocursus van MK24, met voldoende ervaring en technisch niveau om zelfstandig te werken, is welkom bij deze vrije werkplaats. We kunnen helaas geen zeefdrukkers faciliteren.

Meer… >

op vrijdag

On 13, jul 2015 | In | Door

Inloopatelier Modeltekenen en -schilderen

inloopModelklHet inloopatelier van MK24 biedt de mogelijkheid zelfstandig te werken en te experimenteren en zo de teken- en schildervaardigheid te vergroten. Bij dit inloopatelier is altijd een model aanwezig.
Meer… >

On 12, jul 2015 | In | Door

Model en emotie

modelEmotieklCursus Model en emotie; de menselijke figuur als drager van de expressie. Deze cursus modeltekenen biedt een bijzondere dialoog tussen model en tekenaar met als onderwerp: de expressie van lichaamstaal. Tempo, formaat, muziek en spannende poses helpen de tekenaar om vanuit het eigen gevoel te werken. Meer… >

On 10, jul 2015 | In | Door

Vrij atelier

inloop AtelierEen cursus voor vrijbuiters die al geruime tijd bezig zijn met ‘het vak’. Die hun mogelijkheden verder willen onderzoeken en een persoonlijke beeldtaal willen (door-) ontwikkelen. Zelfstandig werken en individuele begeleiding staan centraal. MK24 biedt hiervoor alle ruimte.
Meer… >

op maandag

On 14, sep 2014 | In | Door

Schilderen met licht / kleurrijk schilderen

kleur-licht2Licht maakt kleuren zichtbaar. Centraal staat in de korte cursus Schilderen met licht en kleur hoe verschillende lichtbronnen, lichtval en lichtinval de uitdrukking van een onderwerp kunnen veranderen.
Meer… >

op dinsdag, woensdag

On 13, sep 2014 | In | Door

Schilderen met olieverf

olieverfSchilderen met Olieverf is een aloude techniek en nog steeds springlevend en rijk in haar mogelijkheden. Stap voor stap word je begeleid in het je eigen maken van deze techniek.
Meer… >

op woensdag, donderdag

On 12, sep 2014 | In | Door

Inspiratiecursus

squareDSC07636Zin in nieuwe inspiratie? Zit je er even doorheen, komen de muren een beetje op je af of heb je misschien een burn-out? Blijf niet langer thuiszitten, tijd om uit je ‘patroon’ te stappen en je te voeden met nieuwe inspiratie!
Meer… >

op woensdag

On 12, sep 2014 | In | Door

Schilderen huiswerkjaarcursus

Het lijkt zo eenvoudig die paar simpele kleurvlakken op een doek van Matisse. Welke techniek steekt daarachter? Waar haalde Rembrandt zijn geheimzinnig licht vandaan? Wat is (technisch) het verschil met een Vermeer? En waarom is Karel Appel geen charlatan? Bestaat er mooie kitsch? Wat betekent abstract? Hoe werk ik van figuratief naar non-figuratief? Wat is een proces? Wat is stijl?

Allemaal vraagtekens. Schilderen is onderzoek doen. Hoe vertalen we wat ons beweegt naar vorm, lijn, kleur, beweging, donker/licht; een beeldende compositie.

Meer… >

op donderdag

On 11, sep 2014 | In | Door

Schilderen zoals jij dat wilt

IMG_0671Ontdek het plezier van schilderen en creëer je eigen cursus. De cursus start met een aantal opdrachten. Uitgangspunt is dat je vanuit het ‘doen’ leert schilderen. Je krijgt veel ruimte voor een brede interpretatie van de opdrachten en indien gewenst een eigen inbreng.
Meer… >

On 11, sep 2014 | In | Door en

Tekenen en schilderen voor alle niveaus

Artist Portrait Drawing Sketching Sketch PencilDe cursus tekenen en schilderen voor alle niveaus op donderdagavond wordt gegeven door een ervaren kunstenaar, Lisanne Sloots. Zij geeft maatwerk. Als kunstenaar deelt ze haar kennis, ervaring en passie met je. In de eerste les vindt een inventarisatie plaats, hoeveel ervaring heb je, maar belangrijker wat zijn je beeldende of inhoudelijk vragen tav tekenen en schilderen. Samen bepalen we de opdrachten, stijl en materialen. De niveaus lopen door elkaar. Ben je starter, her-starter, vervolger of gevorderd: je bent welkom! Leer de stokpaardjes van deze kunstenaar kennen in deze zeer gestructureerde cursus! Meer… >