Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Zomeraanbod

In de week van 21 augustus tot en met 26 augustus 2017 staan alle atelierdeuren op de Mauritskade 24 weer open voor de weekworkshops.  Overdag van 10.00-16.00. De workshop voor kinderen: “de houtwerkplaats” is van 10.00-12.30. ’s-Avonds zijn de workshops van 19.00-22.00.

Het blijkt telkens weer dat het niet alleen efficiënt is om 5 x 2 lessen van 3 uur na elkaar te nemen: je leert enorm veel in korte tijd!  En de kennis krijgt niet de kans om weg te zakken. Dat is het grote verschil met een gewone cursus van 1 les per week. En dat is leuk!! Bovendien deel je het gebouw met geestverwanten met wie je een lunch gebruikt, je kijkt in de andere ateliers en raakt geïnspireerd door het werk van anderen. Vooral bij de dagcursussen is er sprake van ‘gluren bij de buren’. Op de vrijdag wordt er altijd een kleine expositie georganiseerd. Je gaat opgeladen naar huis met je hoofd vol nieuwe ideeën.

Materialen (behalve papier), afwerking werkstukken, eventuele modellen, koffie, thee en lunch zijn inbegrepen in de prijs tenzij anders vermeld.

Wegens groot succes vorig jaar vullen we dit keer ook weer de avonden in deze week met leuke workshops. Ook hier is alles inbegrepen in de prijs alleen natuurlijk geen lunch.

On 21, jul 2017 | In | Door

Zomercursus Anatomisch Modeltekenen

De Zomercursus Anatomisch Modeltekenen is geschikt voor beginners en gevorderden. Kunstenaar en docent Jet Violier heeft veel ervaring met les geven aan cursisten van verschillende niveau’s en geeft al jaren met veel plezier tekenles. Jet weet ontzettend veel over anatomie.

Meer… >

On 28, apr 2017 | In | Door

Zomercursus: Tekenen, schilderen en gemengde technieken

Zomeravonden in de weer met veel kunstenaarsmaterialen. Tekenen, schilderen met verschillende soorten verf, knippen, plakken. Alles door- en naast elkaar. Een actief kijkavontuur met  zomerse allure.

Wat is er niet heerlijker dan 5 zomeravonden achter elkaar te kunnen werken in het schilder atelier bij MK24. Aan de slag met allerlei potloden, krijtsoorten, waterverven,  na een werkdag of dagje aan het strand.

Meer… >

On 26, apr 2017 | In | Door

Zomerweek voor kinderen: De Houtwerkplaats

‘Mooie dingen maken met hout’

Kom zagen, schuren, timmeren en gutsen in de houtwerkplaats. Ontdek in deze zomerweek ‘De Houtwerkplaats’ wat je met hout kunt maken. Je leert hoe je handig wordt met een zaag, hoe je ’n vogel snijdt uit een tak en super sterk kunt lijmen. En je leert hoe je timmert zonder op je duim te slaan.

Deze cursus is bestemd voor kinderen vanaf 9 jaar die graag stoer met natuurlijk materiaal aan de slag willen. De kinderen leren de juiste en veilige technieken van werken met hout. De kinderen leren te werken met kleine messen, zagen, hamers, vijlen en gutsen. In de lessen wordt veel samengewerkt om mooie werkstukken te maken.

Maximaal 10 cursisten

On 25, apr 2017 | In | Door

Zomercursus schilderen op stevig formaat (100x 70 cm)

In deze cursus werken we op stevig formaat en experimenteer je met acrylverf en diverse andere materialen. Leer meer te durven en verken je grenzen. Een fantastische cursus om het terrein en de expressie in je werk te ontdekken of verder te verdiepen. Aangesloten wordt op voorbeelden van museaal werk uit de kunstgeschiedenis.

Meer… >

On 25, apr 2017 | In | Door

Zomercursus Fotograferen in de zomer

Fotografie: portret, architectuur en macro

Fotografie heeft je interesse en waarschijnlijk ben jij altijd degene die de foto’s maakt. Maar wat zijn vaak de momenten dat je fotografeert en welke onderwerpen ?  De vakantie is favoriet, maar ook bekenden (kinderen, familie, huisdieren) worden vaak gefotografeerd. . In deze cursus ben je met gelijkgestemde en wordt je uitgedaagd om eens wat dieper op specifiek fotografie onderwerp in te gaan. Misschien ontdek je wel dat macro fotografie (fotograferen van kleine onderwerpen van heel dichtbij) je heel erg aanspreekt. Of trekken de vormgevingselementen zoals lijnenspel, vlakverdeling en lichtval in de architectuur je wel veel meer aan. Of hou je van de interactie bij portretfotografie.

Meer… >

On 25, apr 2017 | In | Door

Zomercursus basistekenen en -schilderen

De zomercursus tekenen en schilderen is ontworpen voor starters en herstarters op het platte vlak. Je maakt kennis met verschillende tekentechnieken en materialen als houtskool, contékrijt, potloden en rietpen. Ook maak je kennis met schildertechnieken die passen bij inkten, aquarel- en acrylverf.

Meer… >

On 25, apr 2017 | In | Door

Zomercursus Zeefdrukken

De 5-daagse zomeravondzeefdrukcursus is zowel voor beginners als voor gevorderden die zich graag in de techniek van het zeefdrukken willen verdiepen. Je kunt in deze vijf dagen je aandacht richten op één onderwerp of allerlei verschillende technieken toepassen. Zoals het drukken op papier, textiel, keramische transfers en het maken van schilderachtige monoprints.

Meer… >

On 25, apr 2017 | In | Door

Zomercursus illustratie ‘Roodkapje Revisited’

illustratie‘Roodkapje Revisited’ of Grootmoeder Opnieuw Bezocht

Avondzomerweek 2017 Illustratie
door Lies Kindt

Net als vorig jaar gaan we weer het Bos in met Roodkapje!

Meer… >

On 25, apr 2017 | In | Door

Zomercursus Workshop hout

Hout is een mooi materiaal met een warme uitstraling. Houten beelden worden al vele eeuwen gemaakt en zijn nog steeds te bezichtigen, bijvoorbeeld de prachtige houten beeldjes van de Egyptenaren.
Wil je ook eens proberen hoe het is om een beeldje in hout te maken? De zomerworkshop beeldhouwen in hout geeft je de mogelijkheid om dat ook werkelijk te doen.
Meer… >

On 25, apr 2017 | In | Door

Zomercursus Tekenen en Schilderen in Artis!

Natura Artis Magistra.

In Artis zitten dieren in alle soorten en maten klaar om ons te inspireren en voor ons model te staan. Daarbij is de prachtig aangelegde tuin altijd weer verrassend en een mooie achtergrond om in en mee te werken.
Meer… >

On 25, apr 2017 | In | Door

Zomercursus: Ets en litho

grafiek_160

‘Een week aan de drukpers!’

Deze korte cursus kan eventueel gebruikt worden als verlengstuk van de reguliere cursus Vrij atelier Ets/Litho woensdagavond.

Meer… >

On 25, apr 2017 | In | Door

Zomercursus Beeldhouwen Verbeelden in Steen

In deze workshop begeef je je, voor een  week, in de wereld van het beeldhouwen in steen. Hoe meer je weghakt, hoe meer vorm er tevoorschijn komt. De spanning bouwt zich op, elke dag zie je iets meer van je beeld tevoorschijn komen.

De begeleiding is er op gericht dat jouw idee zo goed mogelijk uit de steen komt. Zo zal er ook aandacht zijn voor de techniek, niet als doel, maar als middel, om tot het gewilde resultaat te komen.

Meer… >

On 25, apr 2017 | In | Door

Zomercursus Teken Safari

Tekenen en op reis gaan in eigen stad. Er zijn zoveel geschikte plekken om te tekenen zodat we elke dag een andere locatie nemen. We gaan vooral naar de natuurlijke plekken in Amsterdam zoals naar een van de stadsparken of tuinen maar ook naar prachtige stadgezichten of vergezichten in de polder. Alle locatie’s zijn in en rondom Amsterdam en goed per fiets of openbaar vervoer te bereiken.

Meer… >