Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

vrijdag 09:30 - 12:30

Cursuscode: B0717
Docent: Henny van Grol
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 210,00 incl. BTW
Materiaalkosten:€ 7,50 / blok
Startdata: 15-09-2017
17-11-2017
26-01-2018
30-03-2018
08-06-2018

hout160

NIEUW: instroomcursus

Vind je hout altijd al een mooi materiaal met een warme uitstraling en zou je zelf ook wel eens willen proberen hoe het is om een beeldje in hout te maken? Dan geeft deze cursus je de mogelijkheid om dat ook werkelijk te doen.
Ook als je al ervaring hebt met hout, maar je kennis wilt vergroten en omzetten in een houten beeld.
Als je andere ideeën over werken in hout hebt, als je bijvoorbeeld een stuk stam wil bewerken of verschillende materialen wil combineren dan kan dat in overleg binnen deze cursus.
Welke vorm je ook kiest het is geweldig om te zien hoe jouw idee elke week weer verder vorm krijgt in een blok hout.


Wat leer je in de cursus Beeldhouwen in hout?

Hout kun je niet ‘even’ bewerken, het hakken en snijden in hout vraagt tijd, geduld en doorzettingsvermogen. Het is heel fijn om mee bezig te zijn en het geeft veel voldoening het blok per week te zien veranderen en je beeld te zien vorderen.
Je leert om je ontwerp te vertalen naar hout: hoe zet je dat over, hoe pak je het aan. We gaan kijken naar onderlinge verhoudingen, ritme en naar de ruimtelijke werking. Het zal een verrassende zoektocht zijn en gaandeweg zul je het hout leren kennen en de techniek van het hakken en snijden in hout leren.

Is de cursus Beeldhouwen in hout iets voor jou?

De cursus beeldhouwen is geschikt voor beginners en gevorderden. Je krijgt individuele begeleiding maar je werkt in een groep.
De cursus is geschikt voor cursisten die:

  • nog nooit met hout gewerkt hebben, een 3-D ontwerp gaan maken en vervolgens werken in een stuk lindehout.
  • het lastig vinden om vrij te werken (ontwerp maken) maar wel graag een beeldje in hout willen maken. Het is mogelijk om naar de waarneming te werken, een stilleven wordt dan voor je neergezet.
  • al ervaring hebben met hout maar nu wil leren om een beeld te maken.
  • met andere ideeën over werken in hout rondlopen. Bijvoorbeeld het hakken in een stuk stam of verschillende materialen willen combineren.

Wat heb je nodig voor de cursus Beeldhouwen in hout?

Het Beeldhouwlokaal is een prettige lichte en hoge ruimte waar je goed kunt werken aan beelden. Je kunt je werkstuk bij MK24 laten staan zodat je elke week gemakkelijk verder kunt gaan waar je gebleven bent. Al het (hand)gereedschap en onder andere een balk linde- en mahoniehout is aanwezig.
Voor deze cursus vragen we een kleine bijdrage voor het gebruik van gereedschap en materiaal.
Heb je een eigen project met speciale wensen wat materiaal betreft dan zal je daar zelf materiaal voor moeten verzamelen.

Cursusopbouw

De cursusopbouw zal verschillend zijn naargelang je iets anders gaat aanpakken.
Maar in de meeste gevallen begin je met het maken van een ontwerp in klei. Het ontwerpen in klei kan je helpen snel een idee te vormen voor het werken in hout.

Op elk moment instromen.
Het is een doorlopende cursus waarbij je je de eerste keer voor minimaal twee maanden/acht lessen inschrijft. Je kunt die lessen nemen wanneer je maar wilt binnen het vrijdagochtend stramien van 40 weken/ 1 schooljaar. Je kunt dus ook altijd tussentijds instromen met het minimum aan 8 lessen die je hebt gekocht.

Er is een minimum aantal cursisten nodig om te starten.
Ben je in de eerste weken van september nog op vakantie schrijf je dan toch alvast in zodat we kunnen zien of de cursus al kan starten.
Een en ander moet in overleg gaan met de docent die terugkoppelt met de administratie.

 

Beeldhouwen in houtBeeldhouwen in houtBeeldhouwen in houtBeeldhouwen in houtBeeldhouwen in houtBeeldhouwen in hout