Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

ma-vr 10:00 - 16:00

Cursuscode: Z0216V
Docent: Anja Robertus
Aantal lessen: 10
Prijs: € 310,00 incl. BTW
Periode: 21-08-2017 t/m 25-08-2017

Fotografie: portret, architectuur en macro

Fotografie heeft je interesse en waarschijnlijk ben jij altijd degene die de foto’s maakt. Maar wat zijn vaak de momenten dat je fotografeert en welke onderwerpen ?  De vakantie is favoriet, maar ook bekenden (kinderen, familie, huisdieren) worden vaak gefotografeerd. . In deze cursus ben je met gelijkgestemde en wordt je uitgedaagd om eens wat dieper op specifiek fotografie onderwerp in te gaan. Misschien ontdek je wel dat macro fotografie (fotograferen van kleine onderwerpen van heel dichtbij) je heel erg aanspreekt. Of trekken de vormgevingselementen zoals lijnenspel, vlakverdeling en lichtval in de architectuur je wel veel meer aan. Of hou je van de interactie bij portretfotografie.

In deze cursus gaan we deze 3 onderwerpen nader leren kennen. Uiteraard hoort daar ook een technische verhaal bij, maar we laten we zeker de inhoudelijke vormgeving elementen niet liggen. De techniek gaan we oefenen in de les en de opdrachten maken we op locatie (individueel en soms als groep)

Wat gaan we doen ?

Portret: het werk van verschillende portretfotografen bekijken. Werken met licht (lamp en natuurlicht). Technische uitleg en dit meteen oefenen. Hoe geef je aanwijzingen tijdens het fotograferen. Portret opdrachten uitwerken

Architectuur: compositie elementen bespreken, techniek (statief, filters, licht). We gaan op locatie fotograferen bij IIdock en Eye.

Macro fotografie: De techniek en op locatie in de Hortus Botanicus fotograferen.

Je kunt met elk type digitale camera deelnemen aan deze cursus, zowel spiegelreflex als compact. Het is fijn als je behalve automatisch ook handmatige instellingen kunt maken. De cursusprijs is exclusief materiaal- en afwerkingskosten, reken ook op mogelijke reis- en entreekosten, b.v. bij een bezoek aan de Hortus Botanicus.
De week is voor iedereen toegankelijk die zin heeft om te fotograferen.

Zomercursus Fotograferen in de zomer