Raw attitude

materiaal/medium: klei/clay

Past and present through body postures in clay. Come and join on a ceramic exploration of raw attitudes.

We will begin the day by watching the exhibition RAW and observing the contemporary approach of 13 artists,   to ‘real and raw’ body depiction . Afterward, we will explore Rembrandt’s house,  visualizing together the raw postures which are entailed in its architecture and Rembrandt’s etchings.

Meer… »

Workshopweekend: Model in diepdruk genadeloos en met compassie

Iedereen kent wel Rembrandts bijna provocerende etsafdruk van het plassende vrouwtje  en de ontwapende afbeelding van adam en eva in het paradijs.

Maar minstens net zo niets verhullend is de ets die Rembrandt maakte van een model in 1632 waarbij hij haar zo in details weet te treffen dat zelfs de huidindrukken van de net uitgedane sokken of kousen in haar huid rond de kuiten nog zichtbaar zijn. Het is die manier van kijken en weergeven van kenmerkende details waarop we ons in deze workshop richten en welke we eerst met modelteken oefeningen, maar de dag erna met de etstechniek proberen te verbeelden.

Meer… »

Fysiek op stevig formaat!

materiaal/medium: gemengde techniek

In deze workshop laten we ons inspireren door diverse kunstenaars waaronder Rembrandt, Kooiker, Dijkstra, Kensmil en Dumas. Hoe divers de werken in eerste instantie ook lijken, allen verbeelden een blik op de mens. In deze beelden gaat het niet om de anatomische les of om hun klassieke schoonheid. Eerder zijn het vertalingen van een rauwe puurheid waarbij de mens centraal staat.

Meer… »