Zomercursus: Your creative spark!

Het “nieuwe normaal” vraagt om creatieve oplossingen, dat hebben we allemaal kunnen zien de afgelopen periode. Gelukkig, die creativiteit kun je leren, én trainen. Dat gaan we doen in een leuke cursus waarin je visueel leert denken en “spreken” en waarin veel technieken aan bod komen waarmee je op verschillende manieren tot een concept of idee kunt komen.
Iedere les bestaat in principe uit twee delen. Gebaseerd op Creative / Design Thinking ga je in een aantal gestructureerde stappen deze week door het ontwikkelingsproces van bijvoorbeeld een nieuw product, kunstwerk, service of merk. Per dag bestuderen een specifieke fase hierin. Je leert over verschillende technieken en we maken oefeningen hiermee. Dat kan met bestaande cases of met een je eigen (verzonnen) project.

Meer… »
Docent:
Lesdag:
ma t/m vr

Zomercursus: Boek nu jouw creatieve zomertrip in eigen land

In tijden dat het niet zeker is of we de grens nog wel over komen, kunnen we wel kijken hoever onze eigen fantasie ons brengt. Laat je rondleiden door een verrassend landschap van verschillende materialen, werkmethodes en technieken van analoog tot digitaal, met creatieve opdrachten als bagage. Elke dag is je vervoersmiddel anders: de ene dag een kwast, de andere dag een fotocamera of laptop.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomercursus: Zelf boekjes maken

5 verschillende boekjes in 1 week!

Houd je ook zo van boeken en wil je leren hoe je zelf op een creatieve handmatige manier boekjes kunt maken? Wil je inspiratie opdoen voor dat ene project dat al zo lang naar je ligt te lonken? Of het startsein geven voor je eigen (kinder)boek? Geef je dan op voor deze zomerweek.

In deze zomerweek gaan we spelen en experimenteren met materiaal en papiersoorten. Elke dag maken we één boekje.

Meer… »

Zomercursus: Urban sketching & drawing

Deze zomerweek is geschikt voor de beginnende tekenaar, voor een eerste kennismaking met “op locatie”-tekenen, maar ook voor de ervaren cursist die zich hierin verder kan ontwikkelen.

Vijf hele dagen op pad gaan in Amsterdam om te schetsen en te tekenen. Urban Sketching is gericht op het stadsgezicht. Leer Amsterdam kennen door jouw ogen als tekenaar, specifieke plekken in de stad vanuit verschillende perspectieven: het stadse leven, mensen in omgeving, kijken naar het wisselend licht.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomercursus: tekenen en schilderen basis

Heb je nog geen of weinig ervaring met tekenen en schilderen, maar wel zin om hiermee aan de slag te gaan? In de zomerweek Tekenen en schilderen basis maak je kennis met verschillende teken- en schildertechnieken.

We proberen met weinig middelen zoveel mogelijk uit. We maken intensief gebruik van potlood, houtskool, gum en acrylverf. Er wordt gewerkt aan vorm, lijn, vlak, dieptewerking, kleur, compositie, spanning, verhouding, perspectief etc.

Meer… »

Zomercursus: Keramiek van ontwerp tot vorm!

Docente Zamira Jonker laat cursisten graag vrij werken vanuit experiment, maar geeft ook een houvast aan beginners door voorbeelden uit de keramiek en beeldende keramische kunst te laten zien.

In deze cursus kan je vrij werken met klei of vanuit een ontwerp starten. Heb je ervaring met keramiek en ga je verder op de ingeslagen weg, of wil je het roer eens omgooien? Maak je graag intuïtief vormen of liever gewoon kommen en schalen? Is het een vaas geworden of toch een sculptuur? Alles kan.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomercursus: Kunst in onderzoek – tekenen en schilderen

Kunst stelt altijd een vraag. Wat zie je? En waarom zie je dit? Wat vertelt dit beeld je?

In deze week gaat ieder voor zichzelf op onderzoek uit. Afwisselend, met een door mij gegeven opdrachten, gericht op de beeldaspecten zoals o.a licht, vorm, kleur, ruimte perspectief en op de inhoud van een beeld. Waarom bv een man die zit, of een vrouw die ligt, of bloemen geschilderd in een kubistisch vormenspel (Leo Gestel)?

Meer… »