3Dprinten, 360 graden de wereld rond

Wat leer je in de cursus 3Dprinten?

Je leert in het kort over 3Dprinten: waar je kunt printen, in welke materialen en hoe je aan een 3Dprintbaar bestand kunt komen. Vervolgens gaan we vooral de diepte in met betrekking tot 3Ddesign: het ontwerpen van een 3Dprintbaar bestand op de computer. We zullen werken in het gratis programma Tinkercad, en vanaf hier kun je verder experimenteren met andere 3Dprogramma’s.

De ontwerpen zullen vervolgens vervaardigd worden door een externe partij in het materiaal van jouw keuze: zilver, verschillende soorten plastic, zandsteen en RVS behoren tot de mogelijkheden. Kosten van de print zijn niet inbegrepen in de cursus, kosten hiervan zijn afhankelijk van het materiaal dat je kiest en de maat waarin je wilt printen. (Ter indicatie: een zilveren ringetje kost circa 20-40 euro om te printen, een plastic object van 6 x 6 x 6 cm zal ook rond die prijs liggen.)

Is de cursus 3Dprinten iets voor jou?

De cursus 3Dprinten is geschikt voor beginnende 3Dprinters. Je krijgt individuele begeleiding tijdens deze cursus maar werkt in een groep.

Wat heb je nodig voor de cursus 3Dprinten?

Om te kunnen printen heb je enkel een laptop nodig die een recente versie van chrome ondersteund. Het maakt hiervoor niet uit wat het besturingssysteem van de computer is. Mocht je twijfelen of jouw laptop geschikt is voor de cursus, neem dan contact op met Rianne.

Cursusopbouw

De cursus 3Dprinten bestaat uit 2 blokken van 8 lessen. Een les duurt 3 uur. De blokken zijn afzonderlijk te volgen, maar bij voorkeur samen.