‘Make it move’ in AFTER EFFECTS (beginnerscursus)

Meer informatie over de optie: 8 lessen vanaf DINSDAG  17-05-2022

Cursuscode: M0321E
Docent: Esther Kin
Aantal lessen: 8
Lesdag: dinsdag
Tijd:17:30 - 20:00
Prijs: € 460,00 excl. BTW
Periode: 17-05-2022 t/m 05-07-2022

Meer informatie over de optie: 8 lessen vanaf DONDERDAG  01-09-2022

Cursuscode: M1222A
Docent: Esther Kin
Aantal lessen: 8
Lesdag: donderdag
Tijd:20:00 - 22:30
Prijs: € 495,00 excl. BTW
Periode: 01-09-2022 t/m 20-10-2022


After Effects is een professioneel softwareprogramma van Adobe, dat veel wordt gebruikt in de film-, tv- en reclame-wereld.
After Effects werkt met een tijdlijn en de mogelijkheid om op die tijdlijn verschillende lagen van beeld, vorm en effecten samen te voegen of te bewerken.

Wat leer je in de cursus After Effects?

In de cursus After Effects leer je in 8 lessen hoe je op de computer van een illustratie, tekening, foto of tekst een bewegend filmpje of animatie kunt maken. Ook leer je hoe je videobeeld kunt combineren met grafisch vormgeving, typografie of effecten.

Is de cursus After Effects wat voor jou?

Wil je leren hoe je beweging toevoegt aan jouw tekeningen, illustraties, graphics, typografie of foto, dan is After Effects zeker een programma voor jou!
Het is belangrijk dat je al een basiskennis hebt van een van de andere Adobe programma’s zoals Illustrator of Photoshop.
Na deze cursus kun je zelf animaties maken, die geschikt zijn om te gebruiken op televisie, internet of tijdens presentaties.

Wat heb je nodig voor de cursus After Effects?

Tijdens de les kun je werken met de computers van het Multimedialab. De docent geeft les in Adobe After Effects CC. Je krijgt huiswerk mee dus het is goed om thuis ook de beschikking te hebben over een computer (Mac of PC) met deze software. De software is te huur via de website van Adobe.

Cursusopbouw

De cursus After Effects bestaat uit 8 lessen van 2,5 uur. Tijdens de lessen krijg je uitleg en werk je achter de computer. Onderwerpen die in de lessen aan bod komen zijn o.a.: de interface van het programma After Effects, verschillende manieren van beweging creëren in After Effects, typografische mogelijkheden in AE, werken met een x, y en z-as ( 2,5 D), particals, en het combineren van tekeningen en graphics met video. Je krijgt elke week een huiswerkopdracht zodat je thuis de stof kunt oefenen.