Cursus Beeldverhaal

Meer informatie over de optie: 8 lessen vanaf DONDERDAG  12-03-2020

Cursuscode:M1519D
Docent:Stefan van Dinther
Aantal lessen:8
Lesdag:donderdag
Tijd:20:00 - 22:30
Prijs: € 460,00 excl. BTW
Periode:12-03-2020 t/m 07-05-2020

In deze cursus ga je je eigen beeldverhaal maken. Een beeldverhaal kan bijvoorbeeld een strip, een fotoreeks, een drieluik, een geïllustreerd gedicht of een animatie zijn. Het belangrijkste is dat je bij deze cursus aan de slag gaat met beeld en probeert op te merken wat er gebeurt als je beelden naast elkaar plaatst en daar (eventueel) tekst aan toevoegt. Je kan starten vanuit een idee of verhaal, een gevonden of zelf geschreven tekst. Maar je kan het ook omdraaien, en beginnen te spelen met beeld om te ontdekken wat voor verhaal daar uit rolt.


Wat leer je in de cursus Beeldverhaal?

In het kort; tijdens deze cursus leer je hoe je beelden kunt combineren om daar een verhaal mee te vertellen. Daarbij kijken we naar allerlei aspecten van vertellen. Bijvoorbeeld naar verteltempo; hoe compact kun je iets vertellen, of hoe kun je een moment in je verhaal juist uitrekken. Ook kijken we naar verhaalstructuur; wil je gebruik maken van een drie akten structuur of wil je die juist vermijden? Hoe ga je om met standpunten, wisselingen van plaats of tijd, etcetera.

Is de cursus Beeldverhaal wat voor jou?

We gaan niet alleen kijken naar alle mogelijkheden van vertellen met beeld, maar we gaan vooral op zoek naar jouw eigen manier van vertellen. De cursus is juist bedoeld voor mensen die daar nieuwsgierig naar zijn, die vertrekkende vanuit hun eigen voorkeuren op het gebied van verhaal, medium of sfeer op zoek willen.

Wat heb je nodig voor de cursus Beeldverhaal?

In principe heb je al genoeg aan een potloodje en een stapel A4-tjes om een beeldverhaal te maken. Maar verder ben je helemaal vrij om te bepalen met welke technieken jij graag wilt gaan werken (inkt, verf, fotografie, collage, photoshop, after effects, animate, etcetera)!

Cursusopbouw

De cursus bestaat uit 8 lessen van 2,5 uur. Tijdens de lessen krijg je eerst uitleg en daarna gaan we aan de slag. We gaan ook naar elkaars werk kijken en dat bespreken. Gedurende de cursus start je een eigen project, waar je thuis tijd aan gaat besteden.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email