Zomercursus: Boek nu jouw creatieve zomertrip in eigen land

In tijden dat het niet zeker is of we de grens nog wel over komen, kunnen we wel kijken hoever onze eigen fantasie ons brengt. Laat je rondleiden door een verrassend landschap van verschillende materialen, werkmethodes en technieken van analoog tot digitaal, met creatieve opdrachten als bagage. Elke dag is je vervoersmiddel anders: de ene dag een kwast, de andere dag een fotocamera of laptop.

Reisprogramma (de dagen kunnen wisselen om praktische redenen)

Dag 1: Dancing with brushes

Even loskomen op de eerste dag van vertrek. Een danser zorgt voor een warming up van al je tekenspieren. Vrij bewegen met kwasten op papier.
Na deze warming up ga je één van deze tekeningen uitwerken, door de door jou geschetste houding verder te onderzoeken. Waar zit de kracht? Waar zit de ontspanning? Hoe kun jij met aandacht en concentratie deze energie zichtbaar maken?

Dag 2: Een reis van analoog naar digitaal

Op de tweede dag vertrek je vanuit een inspirerende tekst of een stuk muziek dat je aanspreekt. Hoe vertaal jij deze inspiratie in beeldelementen, door te tekenen, schilderen of collagetechnieken te gebruiken.
In het tweede gedeelte van de dag maak je kennis met het digitale software
programma After Effects waarin je je beeldelementen tot leven probeert te wekken in een animatie.

Dag 3

Vandaag begint de dagtrip met een velletje informatie over de natuur in
Amsterdam. Met deze informatie trekken we het park in, op zoek naar manieren om deze informatie te verbeelden in het landschap. We creëren een vorm van landscape-art, die we in combinatie met digitale middelen uit gaan werken tot een Infographic.

Dag 4

Op dag 4 werk je verder aan één van je eerdere opdrachten naar keuze.
Je krijgt tijd en ondersteuning in ons digitale lab om door te werken aan je animatie en Infographic in After Effects, Photoshop of Illustrator.

Dag 5

Op de laatste dag van deze zomertrip vertrek je vanuit jezelf: Wat spreekt jou aan, waar ben jij mee bezig? Van welke makers of beelden krijg je inspiratie en zin om zelf aan de slag te gaan? En hoe vertaal je dat dan naar je eigen werk of creativiteit? Met praktische tips en oefeningen ga je aan de slag.

De creatieve zomertrip sluiten we af met kijken naar je eigen en elkaars werk. Wat zijn de souvenirs die jij mee terug zou willen nemen naar je dagelijkse doen en leven? En we vergeten natuurlijk ook de cocktails niet!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email