Cursus: Premiere

Meer informatie over de optie: 8 lessen vanaf DONDERDAG  13-01-2022

Cursuscode: M1121C
Docent: Joeri Pruys
Aantal lessen: 8
Lesdag: donderdag
Tijd:20:00 - 22:30
Prijs: € 460,00 excl. BTW
Periode: 13-01-2022 t/m 10-03-2022
Inschrijven kan niet meer.

Meer informatie over de optie: 8 lessen vanaf DINSDAG  17-05-2022

Cursuscode: M0421E
Docent: Joeri Pruys
Aantal lessen: 8
Lesdag: dinsdag
Tijd:20:00 - 22:30
Prijs: € 460,00 excl. BTW
Periode: 17-05-2022 t/m 05-07-2022
Inschrijven kan niet meer.

Adobe Premiere Pro is hét programma om al je films te monteren en af te werken. Of je nou een kort filmpje wil maken voor sociale media of een lange speelfilm, met dit programma kun je uit de voeten.

In deze cursus leer je de basisvaardigheden van montage. Je leert om je footage in te laden, clips, tracks en tijdlijnen te gebruiken, kleuren te corrigeren, audio te monteren en titels toe te voegen. Ook wordt behandeld hoe je inhoudelijk een scène samenstelt en tempo en ritme afstemt op je verhaal. Je krijgt uitleg over verschillende videoformaten en compressie zodat je je project op de beste manier voor jouw gebruik kan exporteren.

Is de cursus wat voor jou?

Om aan deze cursus mee te kunnen doen moet je redelijk handig zijn met software. Het scheelt als je al kunt werken met een van de andere Adobe programma’s of eenvoudige montagesoftware, maar dat hoeft niet per se. Deze cursus is zeer geschikt voor iedereen die zijn of haar eigen filmprojecten wil monteren. Voorwaarde is dan ook dat je een (klein) project hebt om te monteren en deze footage kan meenemen naar de les.

Wat heb je nodig tijdens de cursus?

Tijdens de les kun je werken met de computers van het Multimedialab. De docent geeft les in Adobe Premiere Pro CC. Je krijgt huiswerk mee, dus het is goed om thuis ook de beschikking te hebben over een computer (Mac of PC) met deze software. De software is via de website van Adobe te huur.

Cursusopbouw

De cursus Premiere bestaat uit 8 lessen van 2,5 uur. Tijdens de lessen krijg je uitleg en werk je achter de computer. Onderwerpen die in de lessen aan bod komen zijn o.a. de interface van het programma, werken met timelines, werken met clips, verschillende montagetechnieken, integratie van beeld en geluid, bestandsformaten en compressie. Je krijgt elke week een huiswerkopdracht zodat je thuis de stof kunt oefenen.