Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

De schilderworkshop ’de compagnie vaart’, is een workshop waarbij de scheepsvaart als metafoor voor de situatie van de verschillende afdelingen en de individuele mensen die daar werken wordt gebruikt.

De deelnemers beelden al schilderend de organisatie uit aan de hand van de volgende vragen:

  1. De organisatie zelf: is het een vlot, speedboot of luxe jacht?
  2. In welke weersgesteldheid bevindt het schip zich? Dreigende lucht, storm of zonnig en onbewolkt?
  3. Jouw positie als bemanningslid: drenkeling, kok of kapitein?

Ter inspiratie wordt een doorlopende diavertoning van schepen in allerlei verschillende omstandigheden in de zaal getoond. De deelnemers werken individueel aan hun visie over hoe de organisatie ervoor staat en hun eigen positie hierin.

De schilderijen worden aan de groep getoond en toegelicht aan elkaar. Hierbij worden de verschillen, overeenkomsten en de gewenste toekomst besproken. Aan het einde van de dag worden alle resultaten in een scheepsjournaal genoteerd.

Praktische informatie

 De workshop ‘de compagnie vaart’ duurt 2-3 uur. We werken met houtskool, verf en papier. Uiteraard is schilderen op doek ook mogelijk evenals gemengde technieken.

Bij grote groepen wordt er met kleine subgroepen gewerkt. 

Maatwerk

Iedere workshop is maatwerk. Wij passen de inhoud van onze workshops daarom zoveel mogelijk aan op uw wensen en behoeften. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

De compagnie vaart: de scheepvaart als metafoor