Droge naald ets: maak je eigen afdruk

In de workshop ‘Droge naald etsen’ maak je je eigen afdruk(ken). Je gaat een voorstelling in een plastic plaat krassen en vervolgens onder een ‘etspers’ afdrukken op papier. Deze speelse en eenvoudige druktechniek is geschikt voor iedereen en werd ook gebruikt door grootmeesters als Rembrandt en Picasso.

De workshop begint met het bedenken en schetsen van een voorstelling. Dit kan eventueel ook naar een van tevoren bedacht thema gemaakt worden. Deze schets gaan we met een etspen in een plastic plaat krassen. Daarna gaan we de plaat ‘ininkten’. Dat betekent dat de plaat ingesmeerd wordt met inkt waarbij de inkt vooral in de ingekraste delen gaat zitten. De inkt op de plaat zelf halen we zo veel mogelijk weg: dit heet ’afslaan’. Vervolgens leggen we de etsplaat onder de etspers op een stuk papier en maken een of meerdere afdrukken. Het resultaat is een ‘prent’, een afbeelding van de ingekraste lijnen in zwart of in een kleur naar keuze. De gemaakte werkstukken kunnen direct na afloop van de workshop worden meegenomen.

Iedere workshop is maatwerk. Wij passen de inhoud van onze workshops daarom zoveel mogelijk aan op uw wensen en behoeften. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Stuur uw verzoek per mail aan: verhuur@mk24.nl

[toggle Title=”Praktische informatie”]De workshop ‘Droge naald etsen’ duurt 3 uur. We werken met papier, inkt en plastic.[/toggle]

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email