Tekenen en schilderen in Artis

Een gevarieerde cursus op één van de mooiste plekken van Amsterdam! Hou je van de natuur en leer je graag meer over dieren en planten en hoe je deze het beste kan tekenen of schilderen, dan is deze cursus vast wat voor jou.

In Artis zitten dieren in alle soorten en maten klaar om ons te inspireren en voor ons model te staan. Daarbij is de prachtig aangelegde tuin, sinds kort officieel botanische tuin, altijd weer verrassend en een mooie achtergrond om in en mee te werken.

Wat leer je in de cursus Tekenen en schilderen in Artis?

De nadruk ligt op aandachtig kijken. We letten op verhoudingen dat wat je ziet eigen te maken op papier. We kijken naar verhoudingen, details, vorm, lijnenspel, licht en donker, diepte, contrast en kleur.

Er wordt getekend met diverse materialen, er kan geaquarelleerd worden maar ook geschilderd met acryl op klein formaat.

Is de cursus Tekenen en schilderen in Artis iets voor mij?

Iedereen gaat op zijn of haar eigen niveau aan de slag en krijgt individuele begeleiding van de docente. Hierdoor is de cursus zowel geschikt voor beginnende als  voor gevorderde cursisten.

De locaties en hiermee de onderwerpen worden afgewisseld. Bij mooi weer werken we natuurlijk buiten, als het regent vinden we beschutting in binnenverblijven of kassen.

Wat heb je nodig voor de cursus Tekenen en schilderen in Artis?

Een stoeltje en een tekenmap die in een boodschappentas past. De docente zorgt voor het materiaal.

Cursusopbouw

De cursus bestaat uit blokken van 8 weken die zowel afzonderlijk als na elkaar te volgen zijn.

Noot: Materiaalkosten zijn incl. entreekosten van Artis