Fotograferen met een pinhole camera: terug naar de basis

In de workshop ‘Fotograferen met een pinhole camera’ ga je terug naar het begin van de fotografie. Een pinhole camera is een camera zonder lens waarbij in plaats van een lens een klein gaatje wordt gebruikt. Deze vorm van fotograferen lijkt daarmee erg op camera obscura. ‘Fotograferen met een pinhole camera’ levert altijd verrassende resultaten op waarbij tussen de wereld die je fotografeert en de lichtgevoelige plaat letterlijk maar een enkel gaatje zit.

De workshop begint met een korte uitleg. Daarna gaan we naar buiten om zelf een foto te maken. Omdat je geen lens gebruikt maar een klein gaatje, is de belichtingstijd heel lang. Hierdoor gebeuren er allerlei verrassende dingen tijdens het maken van de foto. De foto’s worden vervolgens ontwikkeld in de donkere kamer door van het negatief een positief beeld te maken. We sluiten de workshop af met het bespreken van de verschillende foto’s.

Iedere workshop is maatwerk. Wij passen de inhoud van onze workshops daarom zoveel mogelijk aan op uw wensen en behoeften. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Stuur uw verzoek per mail aan: verhuur@mk24.nl

[toggle Title=”Praktische informatie”]De workshop ‘Fotograferen met een pinhole camera ‘ duurt 3 uur en heeft een maximum van 10 personen. We maken gebruik van een verfblikje, fotopapier en de donkere kamer (doka).[/toggle]

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email