Fotografie vervolg

Meer informatie over de optie: 8 lessen vanaf DONDERDAG  11-03-2021

Cursuscode: F0520D
Docent: Ienke Kastelein
Aantal lessen: 8
Lesdag: donderdag
Tijd:20:00 - 22:30
Prijs: € 180,00 incl. BTW
Periode: 11-03-2021 t/m 06-05-2021
Inschrijven kan niet meer.

de taal van het beeld

Licht is voor een fotograaf als woorden zijn voor een schrijver. Een foto is licht vertaald in vorm en kleur.

Een foto laat iets zien van een onderwerp en vertolkt een visie van de maker. Wat fotografeer je, en hoe? Wat maakt een foto tot een sprekend beeld? Hoe bepaal je je keuze? Welke rol spelen onderwerp techniek en vormgeving daarin?

De cursus vindt 6 x op donderdag plaats en 1 keer op een zaterdag (een dubbele les inclusief bezoek tentoonstelling). Deze dubbele les wordt in overleg ingepland.

Wat leer je in de cursus Fotografie vervolg?

Met gerichte opdrachten verkennen we verschillende onderwerpen inhoudelijk, technisch en op het gebied van vormgeving. Zo ontwikkel je je vaardigheden en ontdek verschillende mogelijkheden binnen de fotografie. We werken met opdrachten in verschillende genres: reportage (standpunt/visie), portret (timing/licht), stilleven (compositie) en landschap (licht/ruimte).

Iedere les staat een nieuwe opdracht centraal. Bespreking van het werk en praktijk wisselen we af; iedere opdracht wordt geïntroduceerd aan de hand van voorbeelden van bekende fotografen. We werken afwisselend in de studio met licht (stilleven en portret) en op locatie (avondfotografie). Er is altijd ruimte voor individuele vragen. Verder bezoeken we een fototentoonstelling met aansluitend op locatie de opdracht ‘In de voetsporen van…’

Is de cursus Fotografie vervolg iets voor jou?

De cursus Fotografie vervolg is geschikt voor iedereen die al enigszins vertrouwd is met de camera en de zeggingskracht van zijn foto’s wil vergroten.

De cursus sluit aan op de basiscursus.

Wat heb je voor de cursus Fotografie vervolg nodig?

Voor deze cursus heb je een digitale camera nodig.

Cursusopbouw

De cursus Fotografie vervolg bestaat uit 3 modules:
vervolg nazomer  (september)
vervolg najaar  (november)
vervolg voorjaar  (maart)

De verschillende modules vullen elkaar aan. Elk blok zijn er nieuwe opdrachten. Elke module is ook afzonderlijk te volgen.
In het blokje “Inschrijven” aan de linkerkant van deze pagina vind je de aankomende data waarop de cursus Fotografie vervolg begint.