Geluidsafdruk of -wandeling

In deze workshop leer je op je teamgenoten te vertrouwen en elkaar te helpen. Ook communiceren en samenwerken spelen een belangrijke rol. De workshop kent twee varianten die gecombineerd kunnen worden maar die ook los van elkaar gedaan kunnen worden.

Geluidsafdruk
In de workshop ‘geluidsafdruk’ wordt de groep in drie groepjes verdeeld: een groep die de belevenissen ondergaat, een groep die geluid gaat maken en een groep begeleiders. De deelnemers die de belevenissen ondergaan worden geblinddoekt en naar een voor hen onbekende ruimte gebracht door de begeleiders. De andere groep maakt vervolgens de ruimte letterlijk ‘hoorbaar’ door rond te lopen en dingen aan te raken. Verder wordt er niet gesproken. Als de blinddoeken af gaan, maken de geblinddoekte mensen een plattegrond of ‘mindmap’ in kleur om hun innerlijke geluidsbelevenissen vorm te geven en om hun ervaringen uit te wisselen. De workshop eindigt met een gezamenlijke bespreking.

Geluidswandeling
In de workshop ‘geluidswandeling’ komt het ook aan op teamwork. De deelnemers gaan in tweetallen een wandeling maken door het gebouw of buiten in de stad. Een van beide is geblinddoekt en de ander is de begeleider. De persoon met de blinddoek moet kunnen vertrouwen op zijn/haar begeleider en de begeleider is verantwoordelijk voor de geblinddoekte persoon. Door gebrek aan zicht nemen de andere zintuigen: gehoor, reuk en tastzin het over. Na de wandeling maken de geblinddoekte mensen een plattegrond of ‘mindmap’ in kleur om hun innerlijke belevenissen vorm te geven en om hun ervaringen uit te wisselen.

[toggle Title=”Praktische Informatie”]Beide workshops duren 2-2,5 uur en zijn eventueel met elkaar te combineren.[/toggle]

[toggle Title=”Maatwerk”]Iedere workshop is maatwerk. Wij passen de inhoud van onze workshops daarom zoveel mogelijk aan op uw wensen en behoeften. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.[/toggle]

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email