Illustratie in beweging

Meer informatie over de optie: 36 lessen vanaf DINSDAG  06-09-2022

Cursuscode:M0422V
Docent:Diverse Docenten
Aantal lessen:36
Lesdag:dinsdag
Tijd:20:00 - 22:30
Prijs: € 2.250,00 excl. BTW
Periode:06-09-2022 t/m 13-06-2023

Wil je graag als illustrator bewegende beelden maken? Van simpele gifjes tot gelaagde projecten die verlopen in tijd? In dit jaar leer je hoe je dat moet doen!
Je leert denken in beeld, beweging en tijd en je leert hoe je een tekening of collage of letters digitaal (met Photoshop en After Effects) om kunt zetten in verschillende lagen die je gaat gebruiken om het beeld te laten bewegen.

Wat leer je in de cursus Illustratie in beweging?

De opleiding is zowel praktijkgericht als experimenteel. Er wordt zowel met de hand als digitaal gewerkt. Je leert hoe je een concept kunt opzetten en uitwerken, hoe je in Photoshop met behulp van lagen een bewegende gif maakt. Je leert een storyboard te maken en die vervolgens uit te werken waarbij je in het oog houdt wat je wilt vertellen en hoe je dat op de beste, meest spannende en prikkelende manier kunt doen.

Is de cursus illustratie in beweging  wat voor jou?

Deze jaaropleiding is bedoeld voor iedereen die serieus met het animeren van illustreren bezig wil zijn. Je hoeft niet te kunnen tekenen om een goede bewegende illustratie te maken. Het gaat vooral om het verbeelden van informatie en dat kan op veel verschillende manieren. 

Wil je vooral stilstaande beelden maken? Dan is de cursus Illustratie wat voor jou. Als je met name illustraties wil maken voor kinderen, kijk dan eens bij de jaarcursus Kinderboek maken 

Wat heb je nodig voor de cursus Illustratie?

Voor deze opleiding moet je met de computer kunnen werken en een basiskennis van Photoshop hebben (kunnen werken met  lagen en selecties). Je hebt een computer met Adobe Photoshop en Adobe After Effects nodig en eventueel een iPad met de Procreate app. Het is handig om je eigen laptop met de juiste software mee naar de les te nemen. Heb je geen laptop dan kun je tijdens de les een macBook van MK24 gebruiken.
Als je de jaarcursus volgt kun je bij Adobe een abonnement tegen studententarief afsluiten.

Het jaar bestaat uit 36 lessen van 2,5 uur, (inclusief een korte pauze), verdeeld in:

  •  5 lessen Concept met Lies Kindt 
  • 7 lessen bewegende illustraties met behulp van Photoshop, afbeeldingen in lagen knippen, analoge afbeeldingen digitaliseren en aanpassen met Ellis van der Does
  • 7 lessen After Effects, de basis: techniek, opdrachten, storyboard in lagen maken, opzet maken van een project waar rest van het jaar aan gewerkt wordt met Esther Kin
  • 1 les bespreking plannen voor het project met Lies
  •  7 lessen met Ellis: werken aan het project en losse opdrachten, zowel analoog, met Photoshop als evt. met Procreate
  •  8 lessen After Effects met Esther: uitvoeren en voltooien van project: tijd, tijdsverloop, beelden, sequenties, achtergrond‚Ķ. 

Hou er rekening mee dat je een halve dag tot een dag nodig hebt voor het maken van je opdrachten en vrij werk.
Er wordt tijdens de lessen gewerkt en werk besproken en je krijgt elke week opdrachten om thuis te maken.
Als je de les een keer niet bij MK24 kunt bijwonen kun je online meedoen, maar de lessen zijn bedoeld om klassikaal bij MK24 te volgen (tenzij er een lockdown van kracht is). 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email