Cursus Infographics

Meer informatie over de optie: 8 lessen vanaf DINSDAG  15-03-2022

Cursuscode: M0321D
Docent: Esther Kin
Aantal lessen: 8
Lesdag: dinsdag
Tijd:17:30 - 20:00
Prijs: € 460,00 excl. BTW
Periode: 15-03-2022 t/m 10-05-2022
Inschrijven kan niet meer.

‘So much to do, so little time!’

Wij consumeren en delen enorme hoeveelheden informatie.
Hoe zorg je er nou voor dat wat jij te vertellen hebt ook wordt gezien? Dat kan door kort, bondig en vooral aantrekkelijk je informatie te delen. Hoe? Door bijvoorbeeld gebruik te maken van pakkende infographics. Die kunnen bestaan uit illustraties, collages, samengestelde beelden of een diagram waarbij informatie op een speelse manier snel, leuk en gemakkelijk gedeeld kan worden.
Een visueel hulpmiddel om soms complexe informatie te structureren en visualiseren, zodat de boodschap in een oogopslag duidelijk is.

In de lessen gaan we aan de slag met het analyseren en coderen van informatie, om die vervolgens met grafische elementen, typografie, foto’s of illustraties om te toveren in heldere en aantrekkelijke visualisaties.

Je gereedschap is hierbij vrij. In de les is papier en schetsmateriaal aanwezig, maar iedereen is vrij om alle materiaal te gebruiken die past bij de manier van werken die je prettig vindt en waarin je je kunt uitdrukken: potlood, computer, hamer en zaag of bijvoorbeeld een camera. Maak illustraties, collages, diagrammen, 3D visualisaties, alles wat maar past bij het overbrengen van jouw informatie.
Het resultaat is een creatieve vertaling van jouw kijk en perspectief op zaken die jij belangrijk genoeg vindt om te delen.