Jaarcursus Toegepast autonoom

Meer informatie over de optie: 10 lessen vanaf ZATERDAG  14-09-2019

Cursuscode:M1919V
Docent:Diverse Docenten
Aantal lessen:10
Lesdag:zaterdag
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 1.150,00 excl. BTW
Periode:14-09-2019 t/m 30-05-2020

Als vormgever werk je vaak in opdracht en heb je nauwelijks tijd om te experimenteren en vrij werk te maken. Terwijl dat zo leuk is. En ook zo nuttig. Je komt weer op nieuwe ideeën en inzichten en je werk wordt er beter van.
In je eentje is het vaak ook lastig om dat te organiseren.
Bij MK24 kan je nu een jaar lang, elke maand een hele zaterdag komen werken, gebruik maken van de werkplaatsen en nieuwe inspiratie opdoen. Het jaar wordt afgesloten met een tentoonstelling!

Cursusdagen zijn: 14 september, 19 oktober, 16 november, 14 december, 11 januari, 8 februari, 7 maart, 4 april, 9 mei en 30 mei


Digitale en analoge technieken worden door elkaar heen gebruikt waardoor er letterlijk nieuwe mogelijkheden en nieuw werk ontstaat.
Uitgangspunt voor het jaar is een waardeloos voorwerp dat je meeneemt: een takje, een papiertje, verloren handschoen, steentje of een woord, dat de leidraad vormt voor het hele jaar.
Alle schetsen, ideëen, het hele proces van eerste tot en met de laatste dag worden op Google Drive bewaard en voor alle deelnemers en docenten in te zien, zodat daar op kan worden gereageerd. In alle lessen is het bespreken van elkaars werk een belangrijk onderdeel.
dag 1: moodboard/bezinning: wat wil je, wat zijn de mogelijkheden, plan van aanpak.
In de middag experimenteren met de basis: kleur en vorm
dag 2 en 3: zeefdrukken onder begeleiding van Harmen Liemburg: sjablonen uitsnijden waarmee zeef wordt belicht, gebruikmakend van vorm en tegenvorm. De laag- en kleurenopbouw en het uitwisselen van zeven tussen cursisten zorgt voor een spannend resultaat,
dag 4 en 6 staat in het teken van typografie. Een dag in het GWA waar je op traditionele wijze kunt drukken met houten en loden letters, een dag bij MK24 waar je een typografisch ontwerp in de zeefdrukwerkplaats kunt uitwerken.
dag 5 en 7 richt je je op beeld, met name fotografisch, in de doka, ouderwets met de handen gecombineerd met photoshop, en de printer. Spelen met de mogelijkheden van licht en donker.
dag 8: Ochtend: pitch door alle deelnemers. Feedback en feed forward.
Middag: Mogelijkheden om verschillende dingen uit te proberen en aan elkaar voor te leggen: plan van aanpak en werk (af-)maken voor de tentoonstelling. Ideëen omtrent tentoonstelling bespreken en concretiseren en afspraken maken voor inrichting tentoonstelling
dag 9: Werk afmaken, gebruik van zeefdrukwerkplaats en Doka
dag 10: Tentoonstelling inrichten
dag 11: Feestelijke opening van tentoonstelling

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email