Jaarcursus Vormgeving en Productie

Meer informatie over de optie: 16 lessen vanaf VRIJDAG  23-09-2022

Cursuscode: M1722V
Docent: Caroline de Roy, Marijke Jansen
Aantal lessen: 16
Lesdag: vrijdag
Tijd:12:30 - 15:00
Prijs: € 720,00 excl. BTW
Periode: 23-09-2022 t/m 03-02-2023

Meer informatie over de optie: 16 lessen vanaf VRIJDAG  10-02-2023

Cursuscode: M1822V
Docent: Marijke Jansen, Caroline de Roy
Aantal lessen: 16
Lesdag: vrijdag
Tijd:12:30 - 15:00
Prijs: € 720,00 excl. BTW
Periode: 10-02-2023 t/m 23-06-2023

De basis van Adobe heb je in de vingers, je weet (een beetje) hoe je een concept ontwikkelt en nu kun je gaan werken aan productie!
Deze cursus is zowel theoretisch als experimenteel en daagt je uit om alle verschillende aspecten van je eigen ontwerp te onderzoeken. Concept, content, kleur, papier, typografie, layout, werken in serie, drukken, binden, productie en uitgeven, contact met je opdrachtgever: allemaal aspecten die aan de orde kunnen komen.

Ben je geïnteresseerd en heb je vragen?
Mail naar: grafischevormgeving@mk24.nl

Wat leer je in de cursus Vormgeving en productie?

Je bent bekend met de werkzaamheden als vormgever maar je kunt nog wel wat hulp en feedback gebruiken. Of je nou een boek wilt maken, een tijdschrift, een krant, een serie flyers, een verpakking of misschien wel iets heel anders… in deze cursus kun je met je specifieke vragen terecht en je algemene kennis verder uitbreiden.

Het jaar start met een inventarisatie van de verschillende projecten die iedereen wil uitvoeren. (Heb je geen eigen project dan krijg je in overleg met de docent een opdracht).
Vervolgens maakt iedereen een eigen stappenplan dat wordt besproken. Het concept voor het project wordt uitgewerkt en in de volgende lessen behandeld. 
Er zijn lessen over branding, zowel theoretisch als praktisch toepasbaar voor het eigen project en over kleur: de werking, de betekenis, de combinaties, het verschil tussen analoog en digitaal…
Je krijgt les in content creation en in uitvoering: maak je je eigen inhoud of gebruik je aangeleverd materiaal? In beide gevallen moet je keuzes maken die ten grondslag liggen aan het gekozen concept. 
Deze lessen worden afgewisseld met de opzet van je ontwerp in Indesign (of Photoshop / Illustrator), de keuzes van een grid en stramien, typografie, kleur en zo mogelijk al de materiaalkeuze voor het uiteindelijke product.
Wij zijn inmiddels de gelukkige bezitter van een RISO printer die ook voor je project kan worden ingezet!

Wat heb je nodig voor de cursus Vormgeving en productie?

Als vormgever werk je met de programma’s Photoshop, Illustrator en Indesign van Adobe. Het is handig om je eigen laptop met de juiste software mee te nemen naar de les. Heb je geen laptop? Dan kun je tijdens de les gebruik maken van een MacBook van MK24. Voor je huiswerkopdrachten is het handig om thuis ook de beschikking te hebben over een computer (Mac of PC) met de juiste software.

Cursusopbouw

De cursus Vormgeving en Productie bestaat uit 16 lessen van 2,5 uur (inclusief een korte pauze).

inventarisatie van projecten
concept ontwikkeling
content management- tekst en beeld- KEUZES!
typografie
kleurenleer
layout
opmaak en productie

De lessen zijn afwisselend theoretisch en ‘hands-on’. Er wordt veel werk besproken en gebrainstormd. Je wordt gestimuleerd van alles uit te proberen en te onderzoeken terwijl je werkt aan je eigen project(-en)/opdracht. Je krijgt tijdens de cursus intensieve uitleg en begeleiding van professionele vormgevers uit de ontwerp- en kunstwereld.