Jaarcursus Vormgeving en Productie

Meer informatie over de optie: 30 lessen vanaf VRIJDAG  10-09-2021

Cursuscode:M1321V
Docent:Diverse Docenten
Aantal lessen:30
Lesdag:vrijdag
Tijd:09:30 - 12:00
Prijs: € 1.725,00 excl. BTW
Periode:10-09-2021 t/m 17-06-2022

Dit is een nieuwe jaarcursus, het 3e jaar Grafisch Vormgeven!
De basis van Adobe heb je in de vingers, hoe je een concept ontwikkelt heb je inmiddels ervaren zodat je nu kunt gaan werken aan productie.
Dit jaar is zowel theoretisch als experimenteel en daagt je uit om alle verschillende aspecten van het maken van een boek(je) te onderzoeken. Concept, content, kleur, papier, typografie, layout, drukken, binden, productie en uitgeven zijn je kader en houvast waarbinnen je gaat experimenteren.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Stuur een mail naar: grafischevormgeving@mk24.nl

Wat leer je in de cursus Vormgeving en productie?

De jaarcursus Vormgeving en productie – vorm, kleur, boek is zoals de naam al doet vermoeden gericht op het maken van een boek. Alle stappen worden uitgebreid behandeld en je bent zowel creatief, experimenteel bezig als praktisch en toegepast.
Wat komt erin? Is het een boek in opdracht of een eigen project?
Je begint met het ontwikkelen van een concept die je gedurende het jaar gaat uitwerken. Verder ga je uitgebreid in op kleur (kleurenleer, kleuren mengen, psychologie van kleur), typografie (zowel theorie als praktijk), layout, opmaak, papiersoorten, drukken en bindwijzen.
Er zijn gedurende het jaar verschillende excursies om meer te leren over o.a. papier en drukwerk.
Je leert hoe je offertes aanvraagt en als je het budget daarvoor hebt kun je het boek laten drukken. Vanuit Mk24 wordt een kleine uitgave gemaakt met een verzameling van ieders idee, opzet en voorbeeld van de uitwerking.

Wat heb je nodig voor de cursus Vormgeving en productie?

Als vormgever werk je met de programma’s Photoshop, Illustrator en Indesign van Adobe. Het is handig om je eigen laptop met de juiste software mee te nemen naar de les. Heb je geen laptop? Dan kun je tijdens de les gebruik maken van een MacBook van MK24. Voor je huiswerkopdrachten is het handig om thuis ook de beschikking te hebben over een computer (Mac of PC) met de juiste software.
Met je bewijs van inschrijving op de jaarcursus Vormgeving en productie kun je bij Adobe in aanmerking komen voor studentenkorting.

Cursusopbouw

De cursus Vormgeving en productie bestaat uit 30 lessen van 2,5 uur (inclusief een korte pauze).

concept ontwikkeling
content management- tekst en beeld-
typografie
kleurenleer
layout
opmaak en prepress in Indesign
boekbinden, theorie en praktijk
druktechnieken en offertes opvragen

De lessen zijn afwisselend theoretisch en ‘hands-on’. Er wordt veel werk besproken en gebrainstormd. Je werkt toe aan een eigen uitgave die je zelf bekostigt. De mogelijkheid van crowdfunding wordt besproken met praktische tips. Je krijgt tijdens de cursus intensieve uitleg en begeleiding van professionele vormgevers uit de ontwerp- en kunstwereld.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email