Jaarcursus Vormgeving en Productie

Meer informatie over de optie: 30 lessen vanaf VRIJDAG  10-09-2021

Cursuscode:M1321V
Docent:Diverse Docenten
Aantal lessen:30
Lesdag:vrijdag
Tijd:09:30 - 12:00
Prijs: € 1.725,00 excl. BTW
Periode:10-09-2021 t/m 17-06-2022

Meer informatie over de optie: 30 lessen vanaf VRIJDAG  09-09-2022

Cursuscode:M1622V
Docent:Diverse Docenten
Aantal lessen:30
Lesdag:vrijdag
Tijd:12:30 - 15:00
Prijs: € 1.875,00 excl. BTW
Periode:09-09-2022 t/m 07-07-2023

Dit is het 3e jaar Grafisch Vormgeven!
De basis van Adobe heb je in de vingers, hoe je een concept ontwikkelt heb je inmiddels ervaren zodat je nu kunt gaan werken aan productie.
Dit jaar is zowel theoretisch als experimenteel en daagt je uit om alle verschillende aspecten van je eigen ontwerp te onderzoeken. Concept, content, kleur, papier, typografie, layout, werken in serie, drukken, binden, productie en uitgeven, contact met je opdrachtgever: allemaal aspecten die aan de orde kunnen komen dit jaar.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Stuur een mail naar: grafischevormgeving@mk24.nl

Wat leer je in de cursus Vormgeving en productie?

Je bent zelfstandig werkzaam als vormgever maar je kunt nog wel wat hulp en feedback gebruiken. Of je nou een boek maakt, een tijdschrift, krant, een serie flyers of een verpakking… in deze jaarcursus kun je met je specifieke vragen terecht en je algemene kennis verder uitbreiden.

Het jaar start met een inventarisatie van de verschillende projecten die iedereen wil uitvoeren.
Iedereen maakt een eigen stappenplan en bespreekt dat. Het concept voor het project wordt uitgewerkt en in de volgende lessen behandeld. 
Dan volgt er een serie lessen over branding, zowel theoretisch als praktisch toepasbaar voor het eigen project.
Vervolgens krijg je les in content creation en in uitvoering: maak je je eigen inhoud of gebruik je aangeleverd materiaal? In beide gevallen moet je keuzes maken die ten grondslag liggen aan het gekozen concept. 
Deze lessen worden afgewisseld met de opzet van je ontwerp in Indesign, de keuzes van een grid en stramien en de typografie, kleur en zo mogelijk al de materiaalkeuze voor het uiteindelijke product.

Wat heb je nodig voor de cursus Vormgeving en productie?

Als vormgever werk je met de programma’s Photoshop, Illustrator en Indesign van Adobe. Het is handig om je eigen laptop met de juiste software mee te nemen naar de les. Heb je geen laptop? Dan kun je tijdens de les gebruik maken van een MacBook van MK24. Voor je huiswerkopdrachten is het handig om thuis ook de beschikking te hebben over een computer (Mac of PC) met de juiste software.
Met je bewijs van inschrijving op de jaarcursus Vormgeving en productie kun je bij Adobe in aanmerking komen voor studentenkorting.

Cursusopbouw

De cursus Vormgeving en productie bestaat uit 30 lessen van 2,5 uur (inclusief een korte pauze).

inventarisatie van projecten
concept ontwikkeling
content management- tekst en beeld- KEUZES!
typografie
kleurenleer
layout
opmaak en prepress in Indesign
praktijklessen
druktechnieken en offertes opvragen

De lessen zijn afwisselend theoretisch en ‘hands-on’. Er wordt veel werk besproken en gebrainstormd. Je werkt aan je eigen project(-en)/uitgave. Je krijgt tijdens de cursus intensieve uitleg en begeleiding van professionele vormgevers uit de ontwerp- en kunstwereld.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email