Keramiek Boetseren en Beeld

Meer informatie over de optie: WOENSDAG: 19:30 - 22:30

Cursuscode:B0521
Docent:Anneke de Witte
Aantal lessen:8 / blok
Prijs vanaf: € 217,00 incl. BTW
Materiaalkosten:€ 7,50 / blok
Startdata:01-09-2021, 03-11-2021, 12-01-2022, 16-03-2022, 25-05-2022,

In deze kleicursus maak je kennis met de technische en beeldende mogelijkheden van het mooie materiaal klei.Klei is een oeroud basismateriaal waar al sinds mensenheugenis gebruiksvoorwerpen van worden gemaakt, maar ook religieuze en siervoorwerpen. Dat gebeurt nog steeds: sculpturen of beelden in alle denkbare vormen en maten worden over de hele wereld gemaakt door amateurs zowel als  bekende kunstenaars. 

Boetseren naar óf vanuit een volume. Met klei is heel veel mogelijk. Ook al is klei in eerste instantie vormeloos, er zijn prachtige ruimtelijke objecten mee te maken.

Wat leer je in de cursus Kermiek Boetseren en Beeld?

Hoe bouw je een beeld op met klei en hoe kom je tot een interessante vorm?  In de cursus kun je werken met het materiaal vanuit de vrije hand of naar een voorbeeld. Je leert de techniek van de opbouw en afwerking van een kleibeeld en we gaan in op het onderwerp dat je wilt uitbeelden. We werken individueel vanuit de fantasie, leren stileren en werken naar abstractie. Vanuit een gezamenlijke opdracht uitgaan is ook mogelijk, dat in overleg met de cursisten. Een voorbeeld van een opdracht is het maken van een reliëf, of werken vanuit een kubus-vorm; er zijn vele mogelijkheden om ruimtelijke sculpturen te maken en de ruimte met de klei te ontdekken.

Op het eind van de les bekijken we elkaars werk wat altijd weer leerzame momenten oplevert. Anneke de Witte is beeldhouwer en geen ceramist, wat betekend dat beelden op een beeldhouwwijze worden opgebouwd. Als laatste kunnen we wanneer het resultaat het toelaat het beeld uithollen en kan het worden gebakken in de aanwezige keramiekoven. Daarna het beeld glazuren behoort ook tot de mogelijkheden.

Wat heb je nodig voor de cursus Keramiek Boetseren en Beeld 

Het Keramieklokaal is een goed ingerichte ruimte met professionele gereedschappen en oven. Verschillende soorten klei en glazuur is aanwezig en te gebruiken tijdens de cursus. Voor het gebruik van de verschillende materialen en gereedschappen tijdens de cursus vragen we een bijdrage per blok.

Cursusopbouw

De cursus Keramiek bestaat uit blokken van 8 lessen, een les duurt drie uur. De blokken kunnen afzonderlijk gevolgd worden.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email