Beelden boetseren met klei

Meer informatie over de optie: DONDERDAG: 19:30 - 22:30

Cursuscode:K0822
Docent:Anneke de Witte
Aantal lessen:8 / blok
Prijs vanaf: € 235,00 incl. BTW
Materiaalkosten:€ 15 / blok
Startdata:01-09-2022, 03-11-2022, 12-01-2023, 16-03-2023, 18-05-2023,

In deze cursus werken we experimenteel, oftewel vrij met klei.
Je kunt denken aan het maken van sculpturen van klei zoals, koppen boetseren naar een model, mens – of dierfiguren, abstracte of fantasie figuren of het maken van reliëfs.
Maar maak je liever een mooie vaas of een stoer bakje, ook dat is allemaal mogelijk om te maken van klei op deze cursus. Als de vorm vraagt om een afwerking met glazuur, behoort ook dat tot de mogelijkheden.

We maken beelden van klei op het gevoel en met onze handen en ogen.
Intüitie maakt het beeld nog meer van jezelf.
Starters en gevordenen werken naast elkaar tijdens de lessen, je krijgt individuele begeleiding.
Naarmate je gevorderd bent, kunnen moeilijkere technieken aan de orde komen.

Wat leer je in de cursus Beelden boetseren met klei?

Op deze cursus leer je hoe je technisch een beeld opbouwt met klei dat er van alle kanten interessant uit blijft zien.
Je kan boetseren naar een volume toe en als het beeld zover is, uithollen en afwerken.
Én je kan vanuit een volume werken- vanuit een blok klei beginnen, door naar binnen toe te werken zoals je met een steen of een blok hout zou doen.
Kortom vormen en sculpturen die interessant zijn om te zien, vanuit een driedimensionaal oogpunt.

Wat heb je nodig voor de cursus Beelden boetseren met klei?

Het Keramieklokaal is een goed ingerichte ruimte met professionele gereedschappen en oven. Verschillende soorten klei en glazuur is aanwezig en te gebruiken tijdens de cursus. Voor het gebruik van de verschillende materialen en gereedschappen tijdens de cursus vragen we een bijdrage per blok.

Cursusopbouw

De cursus bestaat uit vier blokken van 8 lessen, een les duurt drie uur.
De blokken kunnen afzonderlijk gevolgd worden of als een aaneensluitende cursus.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email