Koppen met Lies

Meer informatie over de optie: WOENSDAG: 19:30 - 22:30

Cursuscode: S0520
Docent: Lies Kindt
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 217,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 20 / blok
Startdata:
Inschrijven kan niet meer.

Wij mensen kijken ontzettend graag naar andere mensen. Al eeuwen maken wij portretten van elkaar, van rotstekening tot medaillon, van statieportret tot selfie en het verveelt nooit. En waar kijken we dan naar? De buitenkant interesseert ons zeker, zoals felblauwe ogen, een charmant klein neusje, woeste wenkbrauwen of een uitbundige krullenbol. Maar wat wij werkelijk willen zien is de binnenkant. Welk karakter gaat erachter schuil, wat gaat er in dat hoofd om?
Dat is wat wij willen weten en dat gaan we dan ook onderzoeken in deze cursus. Het is uiteraard van belang om daarbij wat techniek te leren (en dat gaan we zeker doen) en naar voorbeelden te kijken (doen we ook) maar daarna laten we de techniek weer net zo vrolijk los om een echt karakterportret te maken.

Aan het eind van de avond laat je anderen kennismaken met een echte persoonlijkheid: Hebben wij hier te maken met een mooi, maar meedogenloos meisje, een filmster op zijn retour, een ontzettend lief, maar best wel dom hondje (jazeker, dieren doen ook mee!) of een argeloze kabouter? (ik noem een paar willekeurige voorbeelden).

Elke avond staat op zichzelf, en komt er een ander gezichtspunt en techniek aan de orde, dit kan (en ik doe weer een greep) collage zijn, maar bijvoorbeeld ook karikatuurtekenen of zelfs het ouderwetse ambacht van silhouetknippen, en laten we gezichtsexpressie niet vergeten, vaak ook werken we met teksten. We experimenteren er op los, dus als je zin hebt om het begrip Portret op een losse, creatieve manier te benaderen en wil je nieuwe materialen&technieken leren kennen, dan ben je van harte welkom, ook als je nog nooit portret hebt getekend of psychologie gestudeerd.

Nota Bene: Het jaar 2019/2020 bestaat blok E op de maandag, dinsdag en donderdag uit 6 lessen in plaats van 8 en het cursusjaar 2020/2021 geldt hetzelfde voor blok E op de maandag. De prijs en de materiaalkosten van dit verkorte blok is 6⁄8ste van de normale blokprijs en materiaalkosten. Dit prijsverschil wordt automatisch verrekend bij het inschrijven.