Lijf met Lies

Heb je ook wel eens gemerkt dat je al weet wie er in de verte aan komt wandelen zonder dat je zijn of haar gezicht hebt gezien? Of dat je naar een rug kijkt en al weet in wat voor stemming iemand is? En geniet je er ook zo van, terwijl je zelf ontspannen op een terras zit, om alle voorbijgangers te vergelijken op hun manier van voortbewegen? Dan is het een goed idee om zelf in beweging te komen en mee te doen met deze cursus, waarin we onderzoeken wat een Lijf laat zien over een Karakter. En omgekeerd, een Karakter kan ons in lichaamstaal een heel verhaal vertellen.

We oefenen, kijken en poseren voor elkaar (en vliegen ook een keer een echt model in). We gebruiken soms bestaande teksten als uitgangspunt en gebruiken als techniek niet alleen ons eigen lijf (stempelen en vingerverf bijvoorbeeld) maar ook bewegelijk materiaal zoals collage, aquarel en je mobiele telefoon, en het simpele potlood blijft natuurlijk onmisbaar.

Elke avond heeft een eigen thema, zoals bijvoorbeeld: Wat is precies het verschil tussen een Roemeense polka, een Argentijnse tango en Techno-music, wat kunnen we ‘lezen’ als iemand totaal niets doet of wat is de connectie tussen dieren-anatomie en hun karakter (zijn konijnen echt betere luisteraars?).

Laat je niet misleiden door de illustraties bij deze cursus: Je hoeft absoluut niet lenig te zijn om je aan te melden. Of gespierd.