Model- en portretboetseren naar levend model

Meer informatie over de optie: DONDERDAG: 09:30 - 12:30

Cursuscode: K0520
Docent: Anna Hulzink
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 217,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 35 / blok
Startdata: 27-08-2020, 29-10-2020, 07-01-2021, 11-03-2021, 13-05-2021,

De studie van model en portret is dé manier om goed te leren kijken en te leren boetseren, en is daarom geschikt voor beginners en voor gevorderden.

In de lessen wordt aandacht gegeven aan het kijken, aan anatomie en hoe volumes en maten zich tot elkaar verhouden. Observerend en werkend ontdek je en ontwikkel je je eigen vormentaal en handschrift. We werken met verschillende soorten klei en de werkstukken kunnen gebakken worden.

LET OP!
IVM CORONA START DE CURSUS IN DE WEEK VAN 15 FEBRUARI.

Wat leer je in de cursus Model- en portretboetseren?

Met inzet, durf, plezier en verbazing ontdek je dat je handen kunnen maken wat je ogen zien! Mensen zijn een eindeloos fascinerend en inspirerend onderwerp.
We werken afwisselend met kortere en langere poses; met verschillende modellen; gekleed en ongekleed. Je leert verschillende opbouwtechnieken en over eventueel toepassen van kleur in je beeld.

Is de cursus Model- en portretboetseren wat voor jou?

Als beginner, maar ook als je gevorderd bent is deze cursus geschikt: je werkt in een groep, maar je wordt individueel begeleid. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Wat heb je nodig voor de cursus Model- en portretboetseren?

Zin om ervoor te gaan! Het Keramieklokaal is een goed ingerichte ruimte met professionele gereedschappen en oven. Verschillende soorten klei, pigment en glazuur zijn aanwezig en te gebruiken tijdens de cursus. Voor het gebruik van de verschillende materialen en gereedschappen tijdens de cursus en het model vragen we een bijdrage per blok.

Cursusopbouw

De cursus Keramiek bestaat uit blokken van 8 lessen die afzonderlijk te volgen zijn of samen als een jaarcursus.

Nota Bene: Het jaar 2019/2020 bestaat blok E op de maandag, dinsdag en donderdag uit 6 lessen in plaats van 8. De prijs en de materiaalkosten van dit blok op maandag, dinsdag en donderdag is 6⁄8ste van de normale blokprijs en materiaalkosten. Dit prijsverschil wordt automatisch verrekend bij het inschrijven.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email