Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

donderdag 19:30 - 22:30

Cursuscode:K0518
Docent:Det Smeets, Anna Hulzink
Aantal lessen:8 / blok
Prijs vanaf: € 210,00 incl. BTW
Materiaalkosten:€ 30 / blok
Startdata:06-09-2018
08-11-2018
17-01-2019
21-03-2019
23-05-2019

boetserenWorkshopWat zie je als je naar een mens kijkt?
Hoe kun je eigenlijk kijken?
Hoe kijkt een beeldhouwer?
Waar moet je op letten?
EN: hoe geef je wat je ziet en ervaart vorm in klei?
Det en Anna begeleiden je beurtelings bij dit ‘scherpen van de waarneming’.
Ze gebruiken daarbij traditionele en hedendaagse ingangen.


Wat leer je in de cursus Model- en portretboetseren?

Met inzet, durf, plezier en verbazing ontdek je dat je handen kunnen maken wat je ogen zien! Mensen zijn een eindeloos fascinerend en inspirerend onderwerp.
We werken afwisselend met kortere en langere poses; met verschillende modellen; gekleed en ongekleed. Je leert verschillende opbouwtechnieken en over eventueel toepassen van kleur in je beeld.

Is de cursus Model- en portretboetseren wat voor jou?

Als beginner, maar ook als je gevorderd bent is deze cursus geschikt: je werkt in een groep, maar je wordt individueel begeleid: er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Wat heb je nodig voor de cursus Model- en portretboetseren?

Zin om ervoor te gaan! Het Keramieklokaal is een goed ingerichte ruimte met professionele gereedschappen en oven. Verschillende soorten klei, pigment en glazuur zijn aanwezig en te gebruiken tijdens de cursus. Voor het gebruik van de verschillende materialen en gereedschappen tijdens de cursus en het model vragen we een bijdrage per blok.

Cursusopbouw

De cursus Keramiek bestaat uit vijf blokken van 8 lessen die afzonderlijk te volgen zijn of samen als een jaarcursus. De lessen worden in blokken afwisselend door Det en Anna gegeven.

Nota Bene: Het jaar 2018/2019 bestaat blok E op de maandag en donderdag uit 6 lessen in plaats van 8. De prijs en de materiaalkosten van dit blok op maandag en donderdag is 6⁄8ste  van de normale blokprijs en materiaalkosten. Dit prijsverschil wordt automatisch verrekend bij het inschrijven.

Model- en portretboetseren