Online les: Fotografie basis

Meer informatie over de optie: 8 lessen vanaf DINSDAG  18-01-2022

Cursuscode: OS0321
Docent: Shira Koopman
Aantal lessen: 8
Lesdag: dinsdag
Tijd:19:00 - 21:00
Prijs: € 145,00 incl. BTW
Periode: 18-01-2022 t/m 08-03-2022

Inspirerende cursus voor de beginnende fotograaf om je camera beter te leren kennen en je fotografische blik te ontwikkelen! Deze 8 lessen worden online gegeven in een vertrouwde omgeving via het programma Zoom. Geen reistijd en een fijne manier om online in een kleine groep elkaars werk te bespreken, geïnspireerd te worden en de mogelijkheden van je camera te leren kennen.

Voor wie is de onlinecursus Fotografie basis?

Voor wie nog geen ervaring heeft en beter bekend wil raken met de wereld van de digitale fotografie, is de Online Fotografie Basiscursus een goed startpunt. Door middel van opdrachten, foto’s bekijken en bespreken gaan we proberen het beeld dat je in je hoofd hebt, te realiseren. Wat onderscheidt een foto die werkt van een foto die niet werkt? Techniek wordt uitgebreid behandeld tijdens de lessen maar ook het denken over de inhoud van de foto’s komt aan bod.

Wat leer je bij de onlinecursus Fotografie basis?

In de cursus leer je de basistechnieken van de fotografie. Er worden onderwerpen behandeld als: sluitertijd, diafragma, iso waarden, belichting, de witbalans, objectieven, het gebruik van kleur en compositie. Aan het einde van de cursus begrijp je de basisfuncties van je camera, heb je een eerste indruk gekregen van de mogelijkheden van beeldbewerking, kijk je kritischer en bewuster naar beeld en ben je beter in staat je eigen visie in een foto te leggen en daarover te praten. We gaan ook in op de grondbeginselen van het beeldbewerken.

Werkwijze van de onlinecursus Fotografie basis

Iedere les beginnen we met het bespreken van de opdracht, daarna volgt uitleg van de theorie en techniek met ondersteuning van inspirerende voorbeelden, met aansluitend de praktijkoefening en uitleg van de opdracht voor de komende les.

Wat heb je nodig voor de onlinecursus Fotografie basis?

Voor de Fotografie Basiscursus heb je een digitale camera nodig, liefst handmatig instelbaar.

Cursusopbouw

De cursus bestaat uit een blok van 8 lessen. In het blokje “Inschrijven” aan de linkerkant van deze pagina vind je de aankomende data waarop de onlinecursus Fotografie Basis begint.