Pinhole en Fotogram: experimenteer met de basis van analoge fotografie

Meer informatie over de optie: 2 lessen vanaf ZA & ZO  12-08-2023

Cursuscode: Z2522V
Docent: Inge Ybema
Aantal lessen: 2
Lesdag: za & zo
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 180,00 incl. BTW
Periode: 12-08-2023 t/m 13-08-2023
Inschrijven kan niet meer.

In dit zomerweekend kun je experimenteren met de basistechnieken van de fotografie. Je werkt met lichtgevoelig materiaal in de doka en met daglicht, zonder gebruik te maken van een analoge camera of filmmateriaal. Je werkt direct op fotopapier en maakt gebruik van de pinhole camera’s, die aanwezig zijn bij MK24.

In twee dagen leer je een fotogram te maken en de pinhole camera te gebruiken.

Voorkennis is voor dit weekend niet nodig.

In korte tijd maak je kennis met de magie van de doka en word je gestimuleerd de basisprincipes van fotografie toe te passen. Inspiratie krijg je aangereikt via foto’s van grootheden uit de fotografie. Uitgangspunt is de werkelijkheid om ons heen, via compositie, standpunt, kadrering en afsnijding ga je experimenteren.

Afhankelijk van de grootte van de groep zal er individueel of soms samengewerkt worden met medecursisten in een ongedwongen, inspirerende sfeer, waar ‘doen’ voorop staat. Aan het einde van het weekend zal iedere cursist een kleine serie foto’s hebben gemaakt.

This course will be taught bilingual Dutch/English if needed.

Inclusief vegetarische lunch en gebruik doka. Houd rekening met bijkomende kosten voor fotopapier, tegen kostprijs te koop bij de docent.