Rembrandtworkshop: Grote liefde op klein formaat

Meer informatie over de optie: 2 lessen vanaf ZA & ZO  30-09-2023

Cursuscode: R0223V
Docent: Mascha Hendriks
Aantal lessen: 2
Lesdag: za & zo
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 195,00 incl. BTW
Periode: 30-09-2023 t/m 01-10-2023
Inschrijven kan niet meer.

Tekenen en gemengde technieken

In de nieuwe expositie in het Rembrandthuis staat de liefde centraal. Rembrandt uitte zijn liefde in zijn werk door goed te kijken naar wat zich afspeelde om hem en door zich te concentreren op details: Een blik, een beweging, een vreemd voorwerp. Hij uitte zijn liefde ook door rariteiten te verzamelen voor zijn kunstkamer en die dan weer in zijn etsen te laten terugkomen.

De etsen in deze expositie zijn veelal van een klein formaat. Je kan ze alleen goed bekijken als je er heel dichtbij komt. Zo dichtbij dat je je bijna een voyeur voelt.

In deze workshop nemen we net als in de expositie de liefde als thema, want wat is er nou een mooier thema dan de liefde? De liefde voor je kinderen, je buren, een plek, een lied, je huisdier, maar ook voor die schelp die je jaren geleden in je zak hebt gestopt. Je kunt putten uit je fascinaties, dat waar je warm voor loopt. 

Op zaterdagochtend bekijken we de etsen van Rembrandt, eigenlijk allemaal kleine icoontjes. We kijken naar de manieren waarop hij uitdrukking geeft aan zijn liefde, zijn fascinatie voor zijn geliefde, maar ook voor de onderwerpen en dingen die hem grepen. 

De rest van het weekend ga je in het atelier bij MK24 aan de slag. Je verbeeldt je eigen liefdes of fascinaties in tekeningen en gemengde technieken, klein en intiem. Je gaat op zoek naar jouw beeldtaal. Aan het eind van het weekend heb je een doosje vol liefde om mee naar huis te nemen.