Rembrandtworkshop: Rembrandt & de Liefde

Meer informatie over de optie: 2 lessen vanaf ZA & ZO  30-09-2023

Cursuscode: R0423V
Docent: Guus Glass
Aantal lessen: 2
Lesdag: za & zo
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 195,00 incl. BTW
Periode: 30-09-2023 t/m 01-10-2023
Inschrijven kan niet meer.

Etsweekend

In de serie Dramatische liefde uit de tentoonstelling Rembrandt & de liefde, zijn werken van Rembrandt geselecteerd die grote verhalen verbeelden; Griekse mythen en Bijbelse verhalen. Rembrandt nam in zijn etsen de vrijheid om te experimenteren met verschillende bewerkingen van een etsplaat waardoor hij tijd kon toevoegen aan zijn statische werk.

Door een plaat na een afdruk opnieuw te bewerken ontstaat er een opeenvolgende reeks, een spannende serie beelden waarmee het verhaal op meerdere manieren vertelt kan worden.

In de weekendworkshop Etsen ‘Rembrandt en de (dramatische) liefde’ gaan we op dezelfde manier werken. Op zaterdagochtend verzamelen we bij het Rembrandthuis waar we ontvangen worden voor een persoonlijke rondleiding door de docent. Eenmaal in het atelier van MK24 werk je een eigen gekozen verhaal uit in een scene. Na een eerste afdruk op zaterdagmiddag pak je op zondag opnieuw je etsplaat op om hem te bewerken. Wat wil je toevoegen of aanpassen om het verhaal te versterken? Met een tweede afdruk vorm je een sequentie die past bij het verhaal. Neem net als Rembrandt de vrijheid om te experimenteren met compositie, veranderingen, tegenstellingen en tijd.