Spelen met beeld

In deze cursus werken we met diverse technieken en ligt de nadruk op vrijheid en experimenteren. Door middel van verschillende opdrachten word je net even op een ander been gezet. In deze intensieve cursus, krijg je korte meer schetsmatige opdrachten, maar ook opdrachten waar je langer aan doorwerkt.

We gaan spelen met beeld, met de compositie, contrast, vorm en restvorm. Wanneer kies je voor een lijn of een vlak, werkt iets ruimtelijk of juist plat? Welke impact heeft de verhouding op het beeld. We werken met houtskool, acrylverf, collage, softpastel, krijt, met inkt en in gemengde techniek.

Wat leer je in de cursus Spelen met beeld?

De uiteenlopende opdrachten en verschillende invalshoeken dagen je uit om telkens opnieuw te kijken. Dat wat je maakt leer je steeds meer naar je eigen hand te zetten.

Thema’s die we onder de loep nemen:

  • Hoe plaats je iets net even anders in het vlak.
  • Welke verhouding en welk formaat kies je voor het beeld.
  • Hoe creëer je spanning in de compositie
  • Welk soort contrast laat het beeld het meest spreken
  • Kies je een kleurrijk palet of juist heel monochroom

Ter inspiratie laat ik divers werk van verschillende kunstenaars zien.

Is de cursus Spelen met beeld wat voor mij?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die het een mooie uitdaging vindt om z’n creatieve grenzen te verleggen!

Wat heb je nodig voor de cursus Spelen met beeld?

In deze cursus werk je aan een tafel of schildersezel afhankelijk van de techniek die in een les behandeld wordt. De tafels en ezels zijn aanwezig in het tekenlokaal van MK24. Voor deze cursus vragen we een bijdrage voor het gebruik van krijt, verf en schildersgereedschap. Papier en karton kun je in de les tegen inkoopprijs aanschaffen.

Cursusopbouw

De cursus Spelen met beeld bestaat uit vier blokken van acht lessen. Een les duurt drie uur. De blokken zijn afzonderlijk te volgen of samen als jaarcursus.