Tekenen en schilderen basis+

Meer informatie over de optie: WOENSDAG: 19:30 - 22:30

Cursuscode:S3920
Docent:Mieke Marx
Aantal lessen:8 / blok
Prijs vanaf: € 217,00 incl. BTW
Materiaalkosten:€ 20 / blok
Startdata:26-08-2020, 28-10-2020, 07-04-2021, 02-06-2021,
Inschrijven kan niet meer.

Hou je van tekenen en schilderen, van werken op een ezel en van het op een onderzoekende, speelse manier ontdekken van jouw beeldende kwaliteiten? Heb je misschien al wat ideeën ontwikkelt die je onder begeleiding van een beeldend kunstenaar eens uit wilt werken? In de cursus Tekenen en schilderen basis+ werk je met verschillende teken-, schilder- en druktechnieken. Diverse materialen en technieken zoals houtskool, pastel- en contékrijt, inkt, collage, acrylverf, zelfgemaakte eitemperaverf of droge-naald komen voorbij. Het plezier van het maken en ontdekken van allerlei mogelijkheden staat voorop!

Wat leer je in de cursus Tekenen en schilderen basis+?

Net als bij de basiscursus geldt hier: Veel doen en nóg beter leren kijken…. Door op lekker grote vellen te werken, veel technieken te ontdekken, intensief elkaars werk te bespreken alsook je ideeën en schetsen aan de andere deelnemers voor te leggen, herken je steeds meer waar de kracht van een werk in schuilt.

Door de veelzijdigheid van de cursus, zowel qua materiaal als onderwerp, ontdek je waar jouw voorkeuren liggen en leer je je eigen ‘handschrift’ herkennen. De lessen zijn divers en afwisselend maar vullen elkaar wel aan: bijvoorbeeld model tekenen, het model nu eens stilstaand, dan weer bewegend, een stilleven met een sterke lamp erop voor een houtskooltekening a la claire obscure, je eigen handen of voeten in verkorting fotograferen en dat als basis voor een kleurrijke pasteltekening. Je leert het benutten van de fijne subtiele lijn versus een dikke vette, het naar voren laten komen van een krachtige kleur of het wijken van een gedempte andere, en bijvoorbeeld de verkorting van een uitgestoken hand écht te zien en ook in verkorting te tekenen.

Is de cursus Tekenen en schilderen basis+ wat voor jou?

Heb je de basiscursus gedaan óf wil je wat meer de diepte in duiken dan is de basis+ cursus zeker geschikt.

Wat heb je nodig voor de cursus Tekenen en schilderen basis+?

In deze cursus werk je aan een tafel of aan een schildersezel afhankelijk van de techniek die in een les behandeld wordt. De tafels en ezels zijn aanwezig in het tekenlokaal van MK24. Voor deze cursus vragen we een bijdrage voor het gebruik van materiaal.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email