Workshopweekend: Model in diepdruk genadeloos en met compassie

Meer informatie over de optie: 2 lessen vanaf ZA & ZO  14-05-2022

Cursuscode:W2121V
Docent:Guus Glass, April Bergvik
Aantal lessen:2
Lesdag:za & zo
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 180,00 incl. BTW
Periode:14-05-2022 t/m 15-05-2022

Iedereen kent wel Rembrandts bijna provocerende etsafdruk van het plassende vrouwtje  en de ontwapende afbeelding van adam en eva in het paradijs.

Maar minstens net zo niets verhullend is de ets die Rembrandt maakte van een model in 1632 waarbij hij haar zo in details weet te treffen dat zelfs de huidindrukken van de net uitgedane sokken of kousen in haar huid rond de kuiten nog zichtbaar zijn. Het is die manier van kijken en weergeven van kenmerkende details waarop we ons in deze workshop richten en welke we eerst met modelteken oefeningen, maar de dag erna met de etstechniek proberen te verbeelden.

Op zaterdag gaan we onder begeleiding van docent April Bergvik modeltekenen en -schilderen, waar bij het model vooral langere standen zal aanhouden zodat iedereen, naast de aandacht voor het grote gebaar en de essentie van de stand tijd genoeg heeft om zich op de details te concentreren en vast te leggen.

Zondag gaan we  deze werkstukken van zaterdag omzetten en gebruiken voor het maken van een lijnets in zink met zuur inbijting en deze afdrukken.

Om na deze twee dagen te bezien hoe dicht we bij de rauwe waarheid van Rembrandts etsen kunnen komen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email