Zomercursus: 360 branding

Een praktische grafisch ontwerp cursus in branding op verschillende vlakken. Vanuit een bepaald ontwerp word je uitgedaagd om iedere keer de branding toe te passen op een nieuw medium of ander ontwerp. Bijvoorbeeld van logo naar visitekaartje, naar webbanner, naar verpakking, naar kledingstuk naar, …

In deze cursus werk je aan een serie veelzijdige uitdagende opdrachten. Je start bij een initiële briefing en eindigt met een uitgewerkte showcase in branding. Je begint met een klein ontwerp en ontleedt daar elementen en/of concepten uit die je vervolgens gaat vertalen naar andere ontwerpopdrachten. Hoe pak je dat aan? Welke keuze ga je maken in het ontwerp proces. Je onderzoekt daarbij wat wel of niet werkt in verschillende situaties en hoe je op deze manier tot een sterk merkconcept komt.

Het programma en de onderwerpen die aan bod komen:

  • Dag 1 – INLEIDING Wat is branding?
    LOGO & BRAND ANALYSE – welke elementen kan je gebruiken. Wat is het brandconcept
  • Dag 2 – PRINT – hoe vertaald je merk naar een huisstijl
  • Dag 3 – ONLINE – welke mogelijkheden zijn er (haalbaar) online en wat zijn valkuilen
  • Dag 4 – 3D – wat en hoe ontwerp je voor je merk als verpakking kleding of presentatieobject
  • Dag 5 – PRESENTEER EN EVALUEER – laat je werk zien en (waar mogelijk) testen en evalueren

Een uitdagende cursus geschikt voor beginnende en gevorderde creatievelingen en grafisch ontwerpers die iets willen leren over ontwerpen binnen een huisstijl/branding op allerlei media en middelen waarbij je kennis van de verschillende grafische programma’s ook meteen aardig wordt opgefrist.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email