Zomercursus: Abstraheren is afstand nemen

Op een crisis volgt de zuivering. Dat leerden ons de Griekse toneelschrijvers uit de oudheid al. De Coronacrisis die we nu doormaken toont ook letterlijk de eerste tekenen van zo’n reiniging. We kunnen weer de toppen van de Himalaya zien. Dat is te danken aan het feit dat door Corona gezondheid belangrijker bleek dan economie. We moeten afstand nemen van alles wat normaal leek: een oefening in abstractie.

Dat gaan we ook in deze cursus doen. Even geen nieuwsberichten, maar durven afstand te nemen van het bekende en durven vooruit te zien zonder vastomlijnd concept. Met fysiek afstand nemen, hebben we inmiddels meer dan genoeg ervaring. In deze cursus nemen we, door het creëren van abstracte objecten, afstand van alles wat iets voorstelt. Er wordt een beroep gedaan op maximale expressiviteit en creativiteit.

Let op: De lessen tijdens de zomerweek zijn op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Afwerken en glazuren zal gebeuren op vrijdagochtend 28 augustus en 4 september.

Nu de aanraking van de medemens taboe is, gaan wij lekker met de handen in de klei. De grijsheid van de opgelegde beperkingen bestrijden wij met de kleurrijke expressiemogelijkheden van glazuur en engobe.     Glazuren en stoken zal gebeuren op zaterdag middag 28 augustus en 4 september.

Inclusief: lunch en materialen.
Exclusief: koffie en thee.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email