Zomercursus: Abstraheren is afstand nemen

Deze cursus is bedoeld om je eigen abstracte beeld te creëren met het materiaal klei. Met je handen in de klei boetseer je een innerlijke voorstelling.

Op een crisis volgt de zuivering. Dat leerden ons de Griekse toneelschrijvers uit de oudheid al. De Coronacrisis die we nu doormaken toont ook letterlijk de eerste tekenen van zo’n reiniging. We kunnen weer de toppen van de Himalaya zien. Dat is te danken aan het feit dat door Corona gezondheid belangrijker bleek dan economie.

We moeten afstand nemen van alles wat normaal leek: een oefening in abstractie. Dat gaan we ook in deze cursus doen. Even geen nieuwsberichten, maar durven afstand te nemen van het bekende en durven vooruit te zien zonder vastomlijnd concept.

Met fysiek afstand nemen hebben we inmiddels meer dan genoeg ervaring. In deze cursus nemen we afstand van alles wat iets voorstelt. Er wordt een beroep gedaan op maximale expressiviteit en creativiteit. En aan het eind stellen we ons de vraag: is ons werk zo expressief dat het geen kleur behoeft of is het zo goed dat het kleur verdient?

Cursusprijs is inclusief koffie / thee / materialen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email