Zomercursus: tekenen en schilderen basis

Heb je nog geen of weinig ervaring met tekenen en schilderen, maar wel zin om hiermee aan de slag te gaan? In de zomerweek Tekenen en schilderen basis maak je kennis met verschillende teken- en schildertechnieken.

We proberen met weinig middelen zoveel mogelijk uit. We maken intensief gebruik van potlood, houtskool, gum en acrylverf. Er wordt gewerkt aan vorm, lijn, vlak, dieptewerking, kleur, compositie, spanning, verhouding, perspectief etc.

Naast gezamenlijke opdrachten heb je mogelijkheden om eigen onderwerpen te kiezen:  stilleven, mensfiguur, interieur, landschap; figuratief of abstract, fantasie, enz. Door veel te doen, te kijken naar het werk van bekende kunstenaars en het gemaakte werk met elkaar te bespreken krijg je een steeds beter inzicht in de verschillende onderwerpen en ontdek je je eigen stijl, jouw manier van werken, jouw handschrift.

Is de zomerweek Tekenen en schilderen basis wat voor jou?

Deze week is geschikt voor iedereen die nog weinig of geen ervaring heeft met tekenen en schilderen of voor wie er een tijdje tussenuit is geweest en weer wat nieuwe input kan gebruiken. Ervaring op het gebied van tekenen of schilderen is dus niet nodig.

Wat heb je nodig voor de zomerweek Tekenen en schilderen basis?

Tafels, stoelen en ezels zijn aanwezig in het lokaal van MK24. De materialen worden ook verzorgd. Neem een schort of oude kleding mee als we gaan schilderen!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email