Zomerweek: De Verleiding en Het Speelse in de beeldende kunst

Meer informatie over de optie: 10 lessen vanaf MA T/M VR  16-08-2021

Cursuscode:Z1220V
Docent:Mieke Marx
Aantal lessen:10
Lesdag:ma t/m vr
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 310,00 incl. BTW
Periode:16-08-2021 t/m 20-08-2021

Niet alleen Picasso maar ook jij kan het!

Verleiden en spelen: Picasso, Alexander Calder, Louise Bourgeois of Marlene Dumas ‘spelen’ er flink op los. Hoe oud ze ook waren toen zij hun werken maakten, de kijker verleiden en het plezier in het maken spat er gewoon van af…!
Je hoeft dus helemaal geen kind te zijn om jouw creativiteit, het plezier én de vrijheid die je kan nemen in het creëren van kunstwerken te ontdekken.

Inspirerende thema’s én kunstwerken passeren in deze week spelenderwijs de revue: het verlangen om te vliegen, zweven rollen, zwemmen, in de kunst… muziek, in de kunst…. een feestje, in de kunst… een caleidoscopische en adembenemende vloertekening, in de kunst… Het romantische verlangen weg te dromen in een oneindig landschap, in de kunst…

Aan de hand van deze inspirerende voorbeelden gaan we elke dag aan de slag met een andere opdracht en kies je steeds een andere techniek: tekenen en schilderen, collages maken, installaties bouwen…. Met veel vrijheid een plezier ontdek je jouw eigen modus operandi en jouw favoriete beeldende oplossingen en technieken. Er wordt veel aandacht besteed aan het bekijken en bespreken van elkaars werk. Ook is er ruimte om elkaar te inspireren, stimuleren of suggesties te doen waardoor de betrokkenheid bij elkaars proces nog meer wordt versterkt.  Aan het einde van deze week sluiten we uiteraard feestelijk af met een speelse presentatie van het proces en van de vele gemaakte werken.

Deze zomercursus wordt begeleid door beeldend kunstenaar Mieke Marx en is geschikt voor iedereen van elk niveau.   

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email