Zomerweekend: Portretfotografie in de praktijk

Meer informatie over de optie: 4 lessen vanaf ZA & ZO  24-07-2021

Cursuscode:Z0320V
Docent:Anja Robertus
Aantal lessen:4
Lesdag:za & zo
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 150,00 incl. BTW
Periode:24-07-2021 t/m 25-07-2021

Wat ga je leren in deze weekendworkshop portretfotografie? Wat is een portret eigenlijk en hoe maak je het beeld dat in je hoofd zit? Waar moet je technisch op letten (instellingen), welk licht kan je het beste gebruiken en hoe zit het met de interactie tussen de fotograaf en model? We gaan kijken naar het werk van verschillende portretfotografen. Wat vind je van hun stijl, welk licht gebruiken ze en hoe inspireren ze je of juist niet?

We gaan veel in de praktijk oefenen middels opdrachten en die gezamenlijk bespreken. Juist door elkaars werk en die van bekende portretfotografen kritisch te analyseren, weet je waar je op moet letten bij het maken van een goede portretfoto. Zo kom je ook steeds dichter bij het ontwikkelen van een eigen stijl.

Maar we gaan ook een modern 17e eeuws portret maken (heel leuk) en een groepsportret en individuele portretten op locatie. Je leert het effect van licht en schaduw (de diverse lichtpatronen) met natuurlijk en kunstlicht. Je krijgt tips hoe je dat zonder dure apparatuur kan doen. We gaan oefenen met het regisseren van je model, maar ook tips voor het maken van spontane foto’s. En hoe gaat dat met straatfotografie?

Je leert de meest gemaakt fouten bij portretfotografie te vermijden, maar boven alles leer je wat je juist wel moet doen. We sluiten af met wat aanwijzingen over beeldbewerking, zodat je de portretten kunt optimaliseren.

Bij deze cursus heb je een digitale camera nodig. Dit kan zowel een spiegelreflex- als een compactcamera zijn, liefst wel met wat handmatige instelmogelijkheden. We gaan veel in de praktijk fotograferen en je beoordeelt elkaars werk.

Inclusief: lunch en materialen.
Exclusief: koffie, thee, papier.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email