Zomercursus: Fotograferen in de praktijk

Meer informatie over de optie: 10 lessen vanaf MA T/M VR  19-08-2019

Cursuscode:Z0518V
Docent:Anja Robertus
Aantal lessen:10
Lesdag:ma t/m vr
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 310,00 incl. BTW
Periode:19-08-2019 t/m 23-08-2019
Inschrijven kan niet meer.

Misschien ben je net op reis geweest of ga je nog en je hebt heel veel foto’s gemaakt, maar het beeld is toch niet helemaal geworden wat je voor ogen had. En die camera met al die knoppen en een handleiding van 300 pagina’s, staat ook altijd maar op de volautomatische functie. Daar moet toch ook meer uit te halen zijn…

Deze zomerweek fotografie is bedoeld voor cursisten die zich meer willen verdiepen in de portret-, landschap- en reportagefotografie. Deze drie populaire fotografierichtingen gaan we verkennen aan de hand van gezamenlijke opdrachten. We gaan veel in de praktijk doen. Elke les beginnen we met een stukje theorie.


Bij portretfotografie komen bijvoorbeeld de verschillende soorten licht aan bod: kunstlicht, daglicht, hard licht, zacht licht. We bekijken welke lenzen je het beste kan gebruiken en hoe je het beste je camera in kan stellen. Maar ook niet onbelangrijk, hoe ga je met je model om? Waar let je op bij het maken van een groepsportret? En dat gaan we ook meteen uitproberen. Eén les gaan we ook in een echte studio werken.

Bij landschap en reportage zijn er weer andere aspecten waar je op moet letten, technische, maar ook inhoudelijke. Wat neem je aan apparatuur mee op reis? Hoe fotografeer je mensen op straat die je niet kent? Hoe maak je een goed belichte foto in moeilijke lichtomstandigheden? Hoe vermijd je met de geijkte plaatjes thuis te komen. Hoe maak je een serie?

Bij deze cursus heb je een digitale camera nodig. Dit kan zowel een spiegelreflex- als een compactcamera zijn, liefst wel met wat handmatige instelmogelijkheden. We gaan veel in de praktijk fotograferen en je beoordeelt elkaars werk.

Inclusief: koffie, thee, lunch en materialen.
Exclusief: papier.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email