Zomercursus: Illustreren op de iPad

Meer informatie over de optie: 5 lessen vanaf MA T/M VR  10-08-2020

Cursuscode:Z2319V
Docent:Monique Wijbrands
Aantal lessen:5
Lesdag:ma t/m vr
Tijd:19:00 - 22:00
Prijs: € 140,00 incl. BTW
Periode:10-08-2020 t/m 14-08-2020

Heb je een iPad en hou je van illustreren? Dan is deze cursus wat voor jou!
Illustrator / kunstenaar / ontwerper Monique Wijbrands laat je de mogelijkheden zien van de app Procreate, waarmee je net zo makkelijk kunt tekenen en schilderen als op papier. Alleen heb je hier oneindig veel tekenmaterialen en kleuren binnen handbereik. Hoe je die mogelijkheden ten volle gebruikt wordt gedurende de week helder terwijl je werkt aan het verbeelden van je eigen ideeën of verhaallijn.

De lessen zijn deels technisch om de mogelijkheden van Procreate te leren kennen: werken in lagen, kleurgebruik, verschillende ‘brushes’, werken met maskers en effecten, verschillende manieren van illustreren. Verder oefen je met verbeelding, leer je hoe je je idee in je hoofd vertaalt naar een illustratie. Hoe maak je een sterk beeld? Wanneer is een illustratie geslaagd? Wanneer moet je stoppen of juist nog wel even doorgaan?
Ook leer je hoe je in opdracht kunt werken, hoe pak je dat aan om een illustratie te maken bij een tekst of voor een product?

Voor wie is de cursus Illustreren op de iPad?

Iedereen met een iPad een Apple Pencil en interesse in illustratie kan meedoen. Je hebt geen kennis of ervaring nodig. Procreate is een erg intuïtief programma, ook als je minder technisch bent kun je snel aan de slag met de opdracht. Heb je al meer ervaring met Procreate of illustreren dan word je geholpen om de uitgebreidere mogelijkheden van Procreate te ontdekken of werken we aan het verdiepen van je illustratiestijl.

Wat heb je nodig voor de cursus Illustreren op de iPad?

Een iPad (Pro), een Apple Pencil, en de app Procreate. Je kunt met een heleboel versies van de iPad aan de slag. Check wel even of de Apple Pencil en de app Procreate compatibel zijn met de jouw iPad op https://procreate.art/faq.

Procreate is een aparte app die je kunt downloaden. Dat kost eenmalig 10,99.

Cursusprijs is inclusief koffie / thee / materialen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email