Zomercursus: Keramiek van ontwerp tot vorm!

Docente Zamira Jonker laat cursisten graag vrij werken vanuit experiment, maar geeft ook een houvast aan beginners door voorbeelden uit de keramiek en beeldende keramische kunst te laten zien.

In deze cursus kan je vrij werken met klei of vanuit een ontwerp starten. Heb je ervaring met keramiek en ga je verder op de ingeslagen weg, of wil je het roer eens omgooien? Maak je graag intuïtief vormen of liever gewoon kommen en schalen? Is het een vaas geworden of toch een sculptuur? Alles kan.

Verzamel je ideeën en inspiratiebronnen in een dummy. Laat je inspireren door kunstenaars die met klei werken, dan bespreken we een (keramisch) kunstwerk. Natuurlijk kan je ook gewoon verder aan je eigen plan werken maar luister en kijk je wel mee?

In de groep werken beginners en gevorderden samen.

Wat leer je in de cursus Keramiek, van ontwerp tot vorm?

Vormen met klei d.m.v. diverse technieken. Zoals boetseren, bouwen met plakken, ontwerpen, printen in klei d.m.v. structuren / afdrukken in verschillende kleuren klei. Gebruik maken van gipsen mallen, kleuren door oxydes, pigmenten, engobe en glazuur. Kunst beschouwen / reflecteren op eigen werk en dat van anderen.

Is de cursus Keramiek, van ontwerp tot vorm iets voor jou?

De cursus Keramiek/boetseren is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.​ Er is altijd een opdracht die je uitdaagt om je beeldend en technisch verder te ontwikkelen, maar er is ook ruimte voor eigen projecten.

Wat heb je nodig voor de cursus Keramiek, van ontwerp tot vorm?

Het Keramieklokaal is een goed ingerichte ruimte met professionele gereedschappen en oven. Verschillende soorten klei, pigment en glazuur zijn aanwezig en te gebruiken tijdens de cursus.

Cursusprijs is inclusief koffie / thee / lunch / materialen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email