Zomerweek: Tekensafari

Meer informatie over de optie: 10 lessen vanaf MA T/M VR  02-08-2021

Cursuscode:Z0720V
Docent:Ina Brekelmans
Aantal lessen:10
Lesdag:ma t/m vr
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 310,00 incl. BTW
Periode:02-08-2021 t/m 06-08-2021
Inschrijven kan niet meer.

Deze zomerweek is geschikt voor de beginnende tekenaar, voor een eerste kennismaking “op locatie”-tekenen maar ook voor de ervaren cursist die zich hierin verder kan ontwikkelen.

Ga je mee op pad met een rugzak vol tekenmaterialen en een krukje? Tekenen en op reis gaan in eigen stad. De Tekensafari is vooral gericht op de natuur in en om de stad. Je leert verscholen natuurplekken kennen door de ogen van de tekenaar, jijzelf dus. Het park, een Heemtuin, de Amstel, de grachten en maken een dag een uitstapje naar Marken met de bus.

Alle locaties zijn goed per fiets te bereiken en we regelen vanuit MK24 een lunch.

Voor die speciale plekken krijg je schets- en tekenopdrachten met diverse tekenmaterialen die juist voor die plek geschikt zijn. Rekening houdend met het niveau van iedereen.  Geconcentreerd kijken en registreren wat je ziet. Keuzes maken in de vorm van uitsnedes. Verhoudingen zien, tussenvormen en perspectief. Je leert ook een schets af te maken tot een tekening.

Je krijgt tijdens deze week tips voor handige materialen die geschikt zijn voor de safari en ruim van te voren een materialenlijst.

Aan het eind van de week voegen wij ons bij de cursisten van de zomerweek op MK24.

We kijken ter inspiratie naar kunstenaars die ‘au plein-air’ werken: oude en nieuwe meesters zoals Rembrandt, Mondriaan aan de Amstel, hedendaagse meesters als David Hockney en Janneke Tangelder.

Inclusief: lunch en materialen.
Exclusief: koffie, thee, papier.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email