Zomercursus: tradities vs schilderkunst

Heb je altijd al dieper op schilderkunst willen induiken? Dan is deze cursus absoluut iets voor jou.

Bij deze cursus onderzoeken wij aan de hand van de 3 meest geschilderde thema’s in de schilderkunst; landschap, portret of abstractie hoe tradities verweven zijn in ons kijken. Wat gebeurd er als wij deze zo genoemde ongeschreven regels gaan oprekken. Hoe eigenwijs kan je als schilder zijn ten opzichte van deze tradities?

Moet het geschilderde landschap bijvoorbeeld wel een horizon bevatten? Is het belangrijk dat de lucht boven is en de grond onder? Of zou je dit ook kunnen omdraaien?

En is bij het portret het echt absoluut noodzakelijk dat alle gezicht kenmerken op de juiste plek zitten om het nog tot een portret te laten lijken?

Denk hier aan bijvoorbeeld aan de portretten van Picasso. Hoe kon hij met enkele strepen toch een persoonlijkheid weergeven?

Van elke van deze thema maken wij eerst een traditionele versie en bij de daarop volgende versie de opdracht om deze weer totaal over boord te gooien.

Iedereen gaat op zijn of haar eigen niveau aan de slag en krijgt individuele begeleiding van de docent. Hierdoor is de cursus zowel geschikt voor beginnende als  voor gevorderde cursisten. Tijdens deze cursus zullen wij met acrylverf werken.

Cursusprijs is inclusief koffie / thee / lunch / materialen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email