Zomerweek: Urban sketching & drawing

Meer informatie over de optie: 5 lessen vanaf MA T/M VR  01-08-2022

Cursuscode: Z0821V
Docent: Ina Brekelmans
Aantal lessen: 5
Lesdag: ma t/m vr
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 330,00 incl. BTW
Periode: 01-08-2022 t/m 05-08-2022
Inschrijven kan niet meer.

Stadstekenen

‘Amsterdam wat ben je mooi’

Deze zomerweek is geschikt voor de beginnende tekenaar, voor een eerste kennismaking op-locatie -tekenen maar ook voor de ervaren tekenaar die zich hierin verder kan ontwikkelen.

We gaan vijf hele dagen op pad in Amsterdam om te schetsen en te tekenen. Op al die prachtige plekken in de stad. Het Centraal Station met de reizigers, de rivier de Amstel, kruispunten met trams en al het andere verkeer. Het stadse leven met alles wat daarbij hoort.

De verschillende opdrachten die je krijgt zijn er in eerste instantie op gericht om snel te schetsen. Schets zonder naar het papier te kijken. ‘Volg met je potlood wat je ogen zien.‘ Teken die fietser die door jouw beeld heen fietst. Wat is een spannende uitsnede? Hoe maak ik een tekening ruimtelijk? Hoe lopen de perspectivische lijnen? Hoe teken je Amsterdam van boven af?

Je leert verschillende tekentechnieken om schetsen uit te werken tot een tekening.

Je krijgt tijdens deze week tips over handige materialen die geschikt zijn voor onderweg.

En ruim van te voren een materialenlijst. Daar staat in ieder geval, naast de tekenspullen, een klein visserskrukje op, een zonneklep en fles water.

We kijken ter inspiratie naar kunstenaars die ‘au plein-air’ werken: oude en nieuwe meesters zoals Breitner, Rembrandt en hedendaagse kunstenaars als David Hockney, Janneke Tangelder en Astrid Kemper.

Inclusief: lunch en materialen.
Exclusief: koffie, thee, papier.