Zomerweek: Urban sketching & drawing

Meer informatie over de optie: 10 lessen vanaf MA T/M VR  16-08-2021

Cursuscode:Z0920V
Docent:Ina Brekelmans
Aantal lessen:10
Lesdag:ma t/m vr
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 310,00 incl. BTW
Periode:16-08-2021 t/m 20-08-2021
Inschrijven kan niet meer.

Deze zomerweek is geschikt voor de beginnende tekenaar, voor een eerste kennismaking met “op locatie”-tekenen, maar ook voor de ervaren cursist die zich hierin verder kan ontwikkelen.

Vijf hele dagen op pad gaan in Amsterdam om te schetsen en te tekenen. Urban Sketching is gericht op het stadsgezicht. Leer Amsterdam kennen door jouw ogen als tekenaar, specifieke plekken in de stad vanuit verschillende perspectieven: het stadse leven, mensen in omgeving, kijken naar het wisselend licht.

De verschillende opdrachten die je krijgt zijn in eerste instantie gericht op snel schetsen. Durf snel te schetsen. Schets zonder naar het papier te kijken. ‘Volg met je potlood wat je ogen zien.’
Wat is een spannende uitsnede? Hoe maak ik een tekening ruimtelijk?
Daarna leer je ook een tekening af te maken. Van schets naar tekening.

Je krijgt tijdens deze week tips voor handige materialen die geschikt zijn voor op reis en ruim van te voren een materialenlijst. Daar staat in ieder geval, naast de tekenspullen, een klein visserskrukje op en een zonneklep. We kijken ter inspiratie naar kunstenaars die ‘au plein-air’ werken: oude en nieuwe meesters zoals Breitner, Rembrandt, de hedendaagse David Hockney, Janneke Tangelder en Astrid Kemper.

Inclusief: lunch en materialen.
Exclusief: koffie, thee, papier.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email