Zomerweekend: Zeefdrukken

Meer informatie over de optie: 2 lessen vanaf ZA & ZO  23-07-2022

Cursuscode: Z2321V
Docent: Willemijn Voerman
Aantal lessen: 2
Lesdag: za & zo
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 180,00 incl. BTW
Periode: 23-07-2022 t/m 24-07-2022
Inschrijven kan niet meer.

Geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Verdiep je 2 dagen in de techniek van het zeefdrukken. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen of schilderen. Met gevoel voor kleur en compositie kan je hele mooie afdrukken maken en verrassende resultaten bereiken!

Programma:

Op de eerste dag zal je als beginner starten met het drukken van sjablonen (papieren vormen) en het maken van monoprints (unieke drukken door inkt op een zeefdrukraam te schilderen). Met deze technieken leer je grove vormen in verschillende kleurlagen te drukken en schilderachtige zeefdrukken te maken. Aan het eind van de dag krijg je uitleg, hoe we op dag 2,  tekeningen, foto’s of andere digitale prints gaan zeefdrukken. 

De tweede dag maken we een transparante film van een eigen foto, tekening of digitale print (zelf meenemen). De foto, print of tekening wordt door middel van een lichtgevoelige emulsie op het zeefdrukraam belicht. Op deze manier kan je hele precieze ontwerpen printen in­ verschillende kleurlagen.
Je kan beide dagen drukken op papier of textiel. Bij MK24 is goed drukpapier tegen een vergoeding te verkrijgen, als je op textiel wil drukken moet je dit zelf meenemen.
Gevorderden zeefdrukkers mogen hun eigen gang gaan. Willemijn geeft een korte introductie over de ruimte als je nog niet bij MK24 bekend bent, en zal je helpen daar waar nodig is.

Gevorderden zeefdrukkers mogen hun eigen gang gaan. Ik geef een korte introductie over de ruimte als je nog niet bij MK24 bekend bent, en zal ik je helpen daar waar nodig is.

Inclusief: lunch en materialen.
Exclusief: koffie, thee, papier.