Zomerweek: De zomer in één lijn

Meer informatie over de optie: 5 lessen vanaf MA T/M VR  15-08-2022

Cursuscode: Z2521V
Docent: Esther Kin
Aantal lessen: 5
Lesdag: ma t/m vr
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 330,00 incl. BTW
Periode: 15-08-2022 t/m 19-08-2022
Inschrijven kan niet meer.

Al dansend op muziek of vanuit de diepste concentratie, in deze zomerweek onderzoek je hoe je zoveel mogelijk energie, souplesse of emotie in een lijntekening kunt brengen. Je leert keuzes maken om je lijntekeningen te vereenvoudigen tot er enkel een suggestie overblijft. Maar je leert ook te denken in volume en energie die in lijnen worden weergegeven. Tekenen in één lijn is ook genieten van het moment waarop je tekent. Dat is misschien nog wel belangrijker dan een mooi resultaat.  Esther Kin helpt je bij alle facetten van het lijntekenen.

Een workshop week met inkt en penseel.

Al dansend op muziek of vanuit de diepste concentratie, in deze zomerweek onderzoek je hoe je zoveel mogelijk energie, souplesse of emotie op papier of in je lijf kunt brengen. 

Een lijn op zich is een vrij eenvoudige vorm maar als je hem kunt laden met de juiste energie en aandacht krijgt het veel voelbare zeggingskracht. 

Je gaat proberen de energie vanuit je eigen lijf via een penseel op het papier te laten vloeien. In deze week ga je oefenen je penseel als verlengstuk van je lijf in te zetten.  

Op dag1 krijg je oefeningen om jezelf met penseel en inkt te trainen in besluitvaardigheid, aandacht, ontspannen, loslaten, doorzetten en meer …

Je onderzoekt waar jouw uitdagingen liggen en waarvan je plezier krijgt.

Op dag 2 leer je keuzes maken om een beeld te vereenvoudigen tot alleen de essentie of (nog mooier) een suggestie daarvan over blijft.

Elke lijn is het spoor van een beweging. Een beweging die ergens begonnen is, zijn weg vindt en daar weer eens mee ophoudt.

Als je er zo naar kijkt geldt dat eigenlijk voor ook voor veel dingen in het leven. Daarom kunnen we eigenlijk alles tekenen.

Op dag 3 ervaar het verschil tussen tekenen naar waarneming en tekenen vanuit een gevoel, dat in jezelf zit of dat je kunt opwekken.

Laat je al tekenend leiden door impulsen van buitenaf zoals geluid, muziek of elkaar. En probeer ook eens een zelfportret van binnen uit te maken. Voelen hoe je eruitziet en tekenen hoe je je voelt.

Op dag 4 werk je met het thema: Human being versus human doing .
Wie ben je en wat wil je en hoe breng je dat al tekenend over?

Een vertaling van energie op een plat vlak in zwart op wit.

Op dag 5 ligt de focus op het vinden van jouw creatieve werkproces.

Hoe kun je richting geven aan de manier waarop je bent en hoe je vertaal je dat in beeld? Door een afwisseling van loslaten en reflectie ontstaan er nieuwe inzichten die weer leiden tot nieuwe beelden.

Inclusief: lunch en materialen.
Exclusief: koffie, thee, papier.