Zomerweek: Drieluik geïnspireerd door nieuws in beeld

Meer informatie over de optie: 5 lessen vanaf MA T/M VR  01-08-2022

Cursuscode: Z1121V
Docent: April Bergvik
Aantal lessen: 5
Lesdag: ma t/m vr
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 330,00 incl. BTW
Periode: 01-08-2022 t/m 05-08-2022
Inschrijven kan niet meer.

Dagelijks zien we in een rap tempo een overvloed aan beelden voorbijkomen in het nieuws, van grote gebeurtenissen in de wereld. Er is nauwelijks tijd om er bij stil te staan.

In deze workshop ga je er wel bij stilstaan. Je gebruikt foto’s uit de krant als uitgangspunt voor het maken van een eigen schilderij/drieluik. Vanuit een bestaand beeld van iemand anders, maak jij iets nieuws, je eigen beeld. Een perfecte manier om te ontdekken hoe je een eigen compositie kunt maken. We beginnen bij jouw keuze: waarom juist deze foto? Wat wil jij vertellen?

In de loop van de week komen ook compositie, kleur, vorm, gelaagdheid en ruimtelijk werk aan bod, naar waarneming of vanuit de fantasie schilderen, abstract of figuratief. We werken met meerdere soorten tekenmateriaal en verf, op klein en groot formaat, met de kenmerken van een drieluik. Daarbij bespreken we een aantal kunstenaars en kunststromingen en de werkwijzen die daaruit voort kunnen komen. Aan het einde van de cursus heb je een prachtig doorgewerkt drieluik gemaakt en heb je handvaten gekregen om eigen ontwerpen te maken en schildertechnische oplossing toe te passen dat past bij jou verhaal.

Inclusief: lunch en materialen.
Exclusief: koffie, thee, papier.