Zomerweek: Lekker Kleien: vorm, lijn en kleur

Meer informatie over de optie: 5 lessen vanaf MA T/M VR  07-08-2023

Cursuscode: Z2422V
Docent: Roxane van Beek
Aantal lessen: 5
Lesdag: ma t/m vr
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 330,00 incl. BTW
Periode: 07-08-2023 t/m 11-08-2023

Klei in vorm brengen en een techniek in de vingers krijgen. Wat voor maker ben ik, waar word ik blij van? Wat heb ik nodig om de vooruitgang te boeken die ik wil? 

De cursus is geschikt voor zowel beginners als meer ervaren keramisten. Iedere cursist krijgt de ruimte voor de eigen manier van werken. De docent bereidt opdrachten voor, maar je mag ook geheel naar eigen inspiratie werken.

Gedurende deze zomerweek kun je zowel gebruiksvoorwerpen maken, als Kunst met de grote K. We gaan boetseren en handbouwen, en je kunt ook met kleiplaten werken.

Let op: De lessen tijdens deze zomerweek zijn maandag t/m donderdag. Afwerken en glazuren zal gebeuren op zaterdag 26 augustus.

Je gaat brainstormen – schetsen – ontwerpen – testen – uitvoeren. (Let op! We stoken NIET op steengoed temperatuur maar op aardewerk. Het werk wat je creëert is daarom niet geschikt om uit te eten of drinken.)

De cursus behelst daarom naast het maken zelf ook de techniek en het creatieve proces.
Samen gaan we ook handvatten creëren om het soort werk wat we maken beter te begrijpen. Zo kun je in de cursus ook je eigen stijl als maker ontdekken.

Wat leer je in de zomerweek Lekker kleien?

Je leert van alles tegelijk:
Het idee in je hoofd/hart vormgeven; omgaan met verschillende soorten klei; kneden, drogen en stoken. Alles over kleurtoepassingen: engobes, oxydes; glazuren
En over keramiek in de Kunsten: nu en in het verleden.

Is de zomerweek Lekker kleien iets voor jou?

Als je nog nooit met klei hebt gewerkt en ook als gevorderde kleier kun je deelnemen aan deze cursus. Technische dingen bespreken we in de groep; zodra je aan je werk gaat is de begeleiding individueel.

Wat heb je nodig voor de zomerweek Lekker kleien?

Zin en durf!
En een schetsboek, hierin zet je:

  • inspiratie
  • tekeningen / ontwerpschetsen
  • je aantekeningen van je proces: welke klei je gebruikte en welke kleuren.

Het Keramieklokaal is een goed ingerichte ruimte met professionele gereedschappen en ovens. Verschillende soorten klei, pigment en glazuur zijn aanwezig en te gebruiken tijdens de cursus.