Zomerweek: Lekker kleien

Meer informatie over de optie: 10 lessen vanaf MA T/M VR  09-08-2021

Cursuscode:Z3720V
Docent:Arthur Meijer
Aantal lessen:10
Lesdag:ma t/m vr
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 310,00 incl. BTW
Periode:09-08-2021 t/m 13-08-2021
Inschrijven kan niet meer.

In deze zomercursus kleien maak je kennis met de technische en beeldende mogelijkheden van het mooie materiaal klei. Klei is een oeroud basismateriaal waar al sinds mensenheugenis gebruiksvoorwerpen van worden gemaakt, maar ook religieuze en siervoorwerpen. Dat gebeurt nog steeds: sculpturen of beelden in alle denkbare vormen en maten worden over de hele wereld gemaakt door amateurs zowel als bekende kunstenaars.

Voorbeelden uit verre en oude culturen dienen als inspiratie. Maar ook modern en hedendaags design. Kleien vormt een van de oerbehoeften van de mens: lekker met je handen bezig en het verstand op nul. Het komt daarmee ook tegemoet aan de hedendaagse behoefte om mindfull bezig te zijn.

Let op: De lessen tijdens de zomerweek zijn op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Afwerken en glazuren zal gebeuren op vrijdagochtend 20 augustus en 4 september.

Beginnende keramisten maken door middel van gerichte oefeningen kennis met verschillende technieken en mogelijkheden. Hierbij is veel inbreng mogelijk van eigen ideeën en voorkeuren.
Belangrijk: Lekker kleien gaat vooral goed als je weet wat je doet. En als je weet wat kan!
Er wordt daarom veel aandacht gegeven aan kleitechnische- en vormgevingsaspecten, maar bovendien: aan goed leren kijken.Daarbij telt ook: experimenteren kan je helpen zoeken en ervaren. 

Wat leer je in de zomerweek: Lekker kleien?

In deze cursus Kleien leer je diverse technieken en beeldende en technische mogelijkheden van klei. Vorm én huid krijgen aandacht. Iedere vorm vraagt om een specifieke aanpak en techniek. Glazuur kan een mooie toevoeging zijn; de basisbeginselen hiervan komen tijdens de cursus ook aan bod op vrijdagochtend 20 augustus en 4 september.

Is de zomerweek: Lekker kleien iets voor jou?

De cursus kleien is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De begeleiding is individueel en op het eigen niveau.

Wat heb je voor de zomerweek: Lekker kleien nodig?

Het is handig een boekje (dummie) mee te nemen waarin je noteert wat je tijdens de cursus hebt gedaan: Wat er goed ging of wat niet en waarom. Welke klei je gebruikte en welke engobes of glazuren.
Bovendien kan je er ideeën in noteren en afbeeldingen verzamelen van objecten of texturen die je mooi vindt, zodat je een logboek krijgt waarin je terug kunt vinden wat en hoe je iets gemaakt hebt en waaruit je ideeën kunt putten.
Ook handig: een Moodboard op Pinterest of Instagram met afbeeldingen van alles wat je aanspreekt en als inspiratiebron kan dienen.

Het Keramieklokaal is een goed ingerichte ruimte met professionele gereedschappen en oven. Verschillende soorten klei, pigment en glazuur zijn aanwezig en te gebruiken tijdens de cursus.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email