Zomerweek: Model en diepdruk

Meer informatie over de optie: 10 lessen vanaf MA T/M VR  09-08-2021

Cursuscode:Z2120V
Docent:Guus Glass, Margerite Luitwieler
Aantal lessen:10
Lesdag:ma t/m vr
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 325,00 incl. BTW
Periode:09-08-2021 t/m 13-08-2021
Inschrijven kan niet meer.

Dit is een zomerweek voor zowel tekenaars en schilders als grafiek geïnteresseerden (beginners en gevorderden) die zich én meer willen bekwamen in het tekenen en schilderen naar het menselijk model én willen (leren) werken met  een klassieke druktechniek als het etsen en de diepdruk.

Bij deze workshop gaat iedere deelnemer in de ochtend een etsplaat voorbereiden, die dan ‘s middags bij het model tekenen of schilderen direct naar een (naakt) model kan worden ingekrast. De volgende morgen kan deze etsplaat dan worden ingezuurd, verder bewerkt en afgedrukt. Tegelijk prepareert iedereen weer een nieuwe etsplaat met een andere techniek zodat deze later bij het modeltekenen of -schilderen, opnieuw bekrast, betekend of beschilderd kan worden. Zo gaat het deze hele werkweek door, waarbij de ets/diepdruk bewerking en preparatie in het ochtenddeel steeds in het verlengde ligt van hoe en met welk materiaal er ‘s middags naar het model gewerkt wordt.

 Na vijf cursusdagen heb je als deelnemer vijf vormen van modeltekenen- of schilderen beoefend en beheers je ook de belangrijkste basistechnieken van het etsen en diepdrukken.

Maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag geeft Margerite Luitwieler de model teken- en schilder lessen. De grafiek ochtenden en de modelsessies op dinsdag- en donderdagmiddag neemt Guus Glass voor zijn rekening.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email