Zomerweekend: een folly van steen

Meer informatie over de optie: 4 lessen vanaf ZA & ZO  07-08-2021

Cursuscode:Z2520V
Docent:Ada van Wonderen
Aantal lessen:4
Lesdag:za & zo
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 150,00 incl. BTW
Periode:07-08-2021 t/m 08-08-2021
Inschrijven kan niet meer.

Een folly of follie is een niet-conventioneel gebouw of bouwwerk, dat ongeschikt is voor huisvesting of andere functies en uitsluitend een decoratief, kunstzinnig of ludiek doel dient. De term folly is overgenomen uit het Engels waar het dwaasheid betekent.

In deze workshop gaat ieder zijn eigen folly beeldhouwen uit een mooi stuk Mergel. Je gaat beeldhouwen, dat betekent dat je niet gaat stapelen maar juist materiaal wég gaat halen om tot een ‘bouwsel’ te komen!

Na een korte inleiding over betekenis en geschiedenis van de folly, kiest ieder zijn stuk steen. Door op de steen te schetsen komt men achter zijn persoonlijke voorkeur: krijgt de folly bijvoorbeeld rechthoekige of liever ronde, organische lijnen.

Na enkele instructies, over o.a. gereedschap-hantering, gaat ieder voor zich letterlijk aan de slag. Bij het maken van een folly hoef je je niet aan regels te houden, niets hoeft ‘te kloppen’ en elke fantasie is toegestaan.

Maar men heeft wel te maken met het gegeven ‘steen’: Wat kan niet en wat juist wel!

De workshop wordt afgesloten met het gezamenlijk bekijken van elkaars resultaat, als zijnde een ‘follystad’ bestaande uit heel diverse, persoonlijke folly’s

Gedurende de gehele workshop krijgt iedereen individuele begeleiding, dat kan zowel hulp zijn bij het hanteren van het gereedschap als hulp bij beslissingen over de vorm.

Er zijn op het internet heel veel afbeeldingen te zien van follies: het kan echt alle kanten op gaan. Deze workshop is ook zeker een aanrader als eerste kennismaking met het beeldhouwen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email